Sören Larsen sänkte Malta

Landslag

Danmark hade lekstuga hemma mot Malta och vann med klara 3-0 hemma på Parken i Köpenhamn. Förre Djurgårdsspelaren Sören Larsen gav Danmark ledningen med 1-0 efter tio minuten.

Larsen fick passningen från Dennis Rommedahl från kanten och det var sjunde landslagsmålet för Larsen som nu spelar i Toulouse.

I 28:e minuten ordnade Daniel Agger en straff till Danmark sedan han blivit nerdragen av Gilbert Agius. Liverpool-spelaren tog själv hand om sparken från elva meter och satte den säkert bakom Justin Haber i Maltas mål.

Larsen var het i anfallet denna kväll och nickade snyggt in 3-0 i början av andra halvlek efter ett fint inlägg av Kasper Bögelund. Larsen hade ytterligare ett par fina mållägen.

Danmark kunde sedan slå av på takten en aning och bevakade säkert sin ledning.

Malta hade ett par halvchanser men utan att störa Thomas Sörensen nämnvärt i hemmamålet.

Albanien åkte på första förlusten och sina första baklängesmål borta mot Ungern i Budapest. Ungern avgjorde matchen med en stark andra halvlek som gav två mål genom Sandor Torghelle (48) och Roland Juhasz (82).

Danmark toppar nu grupp 1 på sju poäng efter tre matcher. Två före Sverige och tre före Albanien, Portugal och Ungern.