POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
UEFA NATIONS LEAGUE
1v

Southgate orolig för rasism inför kvalmatcher: ”Vi känner till deras historia”

Foto: Bildbyrån

England ställs mot Tjeckien och Bulgarien på bortaplan i nästa landslagssamling.
Då förbereder sig landslaget och förbundet för fulla supportrar och rasism på läktaren.
- Vi känner till deras historia och vi kommer göra allt för att vara förberedda på vad som kan hända, säger förbundskaptenen Gareth Southgate.

England toppar sin EM-kvalgrupp med 12 poäng, trots att de har spelat en match mindre än de övriga lagen. Den senaste veckan slog laget både Bulgarien och Kosovo relativt enkelt och i nästa samling ställs laget mot Tjeckien och Bulgarien på bortaplan.

Det är något som oroar förbundskaptenen Gareth Southgate, men inte på grund av det sportsliga. I Tjeckien är han och det engelska förbundet oroliga över att supportrar ska besöka en av de mest populära städerna att ha svensexor i med annat än fotbollsmatchen i åtanke. Dessutom spelar England på en fredag.

- Olyckligtvis åker vi till en plats där många åker till för att ha utekvällar. Vi behöver inte se den sortens beteende som jag är orolig för redan sker på våra egna gator. Det är inte något som vara engelska supportrar gör, det är ett problem i samhället att personer med alkohol inte klarar av att kontrollera sig själva. Vi vill självklart inte ta med oss det utomlands och att det ska representera vårt land, säger Southgate enligt The Guardian.

Southgate oroar sig också över bortamatchen mot Bulgarien. Landet har redan fått sanktioner mot sig efter att åskådare uttryckt sig rasistiskt under matcher mot Kosovo och Tjeckien i juni. England råkade ut för samma sak när de besökte Montenegro i mars och när Bulgarien besökte England förra veckan blev en bulgarisk åskådare utkastad från Wembley efter att han ska ha riktat rasistiska tillmälen mot Raheem Sterling.

Tidigare har spelarna sagt att de inte vill gå av planen om det sker igen, men förbundskaptenen menar att han vill ta upp frågan med spelarna på nytt.

- Det är ett orosmoln. Det är något vi har tänkt på och vi kommer att diskutera det med spelarna innan vi åker. Vi känner till deras historia och vi kommer göra allt för att vara förberedda på vad som kan hända och hur vi vill reagera, säger Southgate.

- Vi tog inte upp det den här samlingen för det är för långt fram i tiden. Vi hoppas, men vi är inte säkra, att vi åker dit utan att något händer.

England möter Tjeckien i Prag den 11 oktober innan de sedan möter Bulgarien borta den 14 oktober i Sofia.

Publicerad 2019-09-12 kl 09:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå