Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Spanien hoppas på favorit i repris

På torsdag hoppas Spanien att det går som i tisdags - för två veckor sedan. Då vann Spanien mot Ryssland i EM-premiären med 4-1.
Nu möts länderna igen, i EM-semifinal.

Det riktades kritik mot EM-programmet redan i samband med lottningen, en lottning som gjorde att det redan på förhand blev bestämt att två lag från samma grupp omöjligt kunde möta varandra i final eftersom de tvingas möta varandra redan i en eventuell semifinal. Ologiskt och orättvist, menade kritikerna.
Uefa försvarade beslutet med att resorna förkortades och att organisationen blev enklare i och med att sommarens mästerskap arrangeras av två nationer.

Aragonés missnöjd

Spaniens förbundskapten Luis Aragonés verkade vid en presskonferens häromdagen måttligt förtjust i att ställas mot Guus Hiddinks lag igen.
-Jag har ingen aning om varför vi måste möta dem igen, det är synd. Men så är det.
Barcelonas mittfältare Xavi är inställd på att torsdagens semifinal blir betydligt svårare än första matchen.
-Ryssland är ett annat lag nu, de är på väg upp. Vi hade lite tur i förra matchen som fick 2-0 och efter det kontrade vi. Den här gången blir det tuffare, säger han till nyhetsbyrån AFP.
Det är inte första gången som två landslag möter varandra mer än en gång i ett EM eller VM. Först ut var Västtyskland och Ungern i VM 1954. Ungern, på den tiden världens bästa landslag, körde över tyskarna med 8-3 i gruppspelet, men tyskarna tog revansch och vann finalmatchen med 3-2.
I VM 1994 tvingades Sverige möta Brasilien två gånger. Gruppspelsmatchen slutade 1-1, i semifinalen blev de blivande världsmästarna för svåra och vann med 1-0.
Åtta år senare var det Turkiets (otur) att råka ut för dubbla brasilianska möten. I gruppspelet vann Brasilien med 2-1, i semifinalen blev segersiffrorna 1-0.

Göra som Grekland

Om Spanien fruktar Ryssland - toppat med Andrej Arsjavin som var avstängd i första matchen - kan spanjorerna peppa sig med att vid de två tidigare tillfällena i EM-historien där lag har ställts mot varandra har inget lag som förlorat den första matchen vunnit den andra.
Tyskland besegrade Tjeckien två gånger om i EM 1996. Och så sent som i EM 2004 spelade Portugal två gånger mot Grekland, som chockade värdnationen genom att vinna premiärmatchen och även finalmatchen tre veckor och en dag senare.

TT

Publicerad 2008-06-25 kl 15:13
Annons
Annons
Annons