Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Spanien sågas skoningslöst: "Ett nytt skeppsvrak"

Foto: Scanpix

Diego Costa hade ingen lyckad kväll.

BARCELONA. Första kvalförlusten på åtta år.

Då är pressen skoningslös mot det spanska landslaget.

“Fiasko från Iker och ett nytt skeppsvrak från Spanien.” skriver Marca

Spanien förlorade EM-kval matchen mot Slovakien med 2-1 under torsdagskvällen. Landets första kvalförlust sedan man 2006 förlorade mot Sverige på Råsunda med 2-0. Efter den tuffa förlusten kritiseras nu landslaget och syndabocken Iker Casillas kraftigt i Spanskmedia.

“La Roja kunde inte lyfta sina huvuden och förde tillbaka minnena från VM, Costa gjorde inte mål och Iker sjöng”* skriver El Mundo Deportivo

“Fiasko från Iker och ett nytt skeppsvrak från Spanien.” skriver Marca

Hela landslaget får kritik i Spanien men det mesta riktas mot kaptenen Iker Casillas som på nytt tabbade sig i förlustmatchen mot Slovakien och man frågar sig hur länge Madridmålvakten ska få fortsatt förtroende.

“Innan var det Valdés och nu är det De Gea som utmanar om Ikers plats. Casillas misstag mot Slovakien ökar känslan och det tvivel som finns runt den spanska kaptenen” skriver Marca som även haft en omröstning på sin hemsida om ifall det är dags att byta ut Casillas mot David De Gea.

Efter att 4,159 personer har röstat vill hela 83 procent att De Gea ska ta över som förstamålvakt i landslaget.

“Detta är den mörkaste tiden i landslaget för Iker. Aldrig tidigare har det gått så fel” skriver Marca

Men Casillas gjorde även en stark räddning i matchen som man inte glömmer bort. “Han var räddaren och boven”, skriver Marca. 

Iker Casillas har tidigare fått smeknamnet “Sankt Iker” i Spanien för hans prestationer i landslaget, en titel målvakten nu har tappat enligt El Mundo Deportivo som skriver att “Iker har tappat det heliga och “sankt” i sitt namn”

AS konstaterar enkelt att “Spanien vänjer sig vid att förlora” medan SPORT rubricerar dagens tidning med “Iker sjunger och La Roja görs till åtlöje”

I El País skriver man “Spanien går från dåligt till sämre. Efter att Casillas har sjungit och en stor röra faller La Roja i Slovakien utan att visa någon gnista” Och även El País påminner om fiaskot under VM i Brasilien “Inget upplyft sen VM och Spanien har förlorat sin charm.”, skriver tidningen.

Men det är även i anfallet som Spanien kritiseras och att Costa inte gjort mål på sex landskamper oroar. “Bristen på mål symboliserar det “nya Spanien” skriver AS.

* När en målvakt gör en målvaktstavla säger man i Spanien att han har sjungit.

Publicerad 2014-10-10 kl 13:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons