Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Spanske debutanten lyrisk trots förlusten

Foto: AP

Sebastian Rudy i närkamp med Nolito

BARCELONA. Spanien förlorade mot Tyskland men debutanten Nolito var trots det lyrisk efter matchen.

- Jag är som ett barn på julafton, det finns inte ord för att beskriva hur lycklig jag är, säger Nolito efter matchen enligt Marca.

Det blev en 0-1 förlust för Spanien i vänskapsmatchen hemma mot Tyskland under tisdagskvällen. Trots förlusten fanns det en del glädjeämnen för spanjorerna och inte minst för Nolito som fick sin debut för landslaget.

- Jag är väldigt glad, väldigt nöjd. Det finns inte ord för att beskriva hur lycklig jag är, det är en barndomsdröm som gått i uppfyllelse. Klart det gav en dålig eftersmak att vi förlorad, jag tycker inte vi förtjänade det. Men för mig betyder det allt att få debutera här. Del Bosque gratulerade mig och sa att jag skulle njuta och jag sa till honom att det är klart, det är omöjligt att inte njuta av detta, jag var som ett barn på julafton.

Vägen till landslaget har varit allt annat än enkel för Nolito som hade en ekonomiskt svår uppväxt i Andalusien. Med Mamma i fängelse växte han upp med sina morföräldrar och tvingades som 13 åring sluta skolan för att jobba och hjälpa till att få mat på bordet i hemmet som han delade med 11 andra barn. Efter debuten ville Nolito tacka sin familj som trots de jobbiga tiderna gjort allt för honom.

- De har gett mig allt jag hade kunnat önska, allt jag känt att jag behövt. Detta kommer vara fantastiska minnen för min familj. Jag har inte bytt tröja med någon eftersom jag föredrar att ge den till någon i familjen, så varför skulle jag ge den till en tysk? Om jag får spela fler landskamper i framtiden, visst då kan jag byta med en motståndare.

Celta de Vigo-spelaren erkände efter matchen att han varit nervös men det hjälpte att få spela hemma på Balaídos.

- I början, när jag stod där under nationalsången så var jag nervös men sen kände jag mig väldigt bekväm över att få spela här i mitt hem med mina lagkamrater. En vinst hade gjort det till den perfekta debuten, men jag går hem väldigt glad och väldigt nöjd.

Hemmapubliken på Balaídos njöt av att få se en Celtaspelare i landslaget och Nolito fick utan tvekan det största jublet av samtliga spelare i det spanskalandslaget.

- Det ger en enorm glädje, det finns inga pengar i världen som kan köpa den kärleken som folket har gett mig, det är ovärdigt. Jag kommer försöka ge tillbaka i mål, assist och genom att hjälpa laget så mycket jag bara kan.

Glädjen var stor för Nolito efter matchen men samtidigt ville 28-åringen vara realistisk och uttryckte att det blir svårt att ta en plats i landslagstruppen.

- Du måste vara realistisk och hålla fötterna på jorden. Jag vet att Spanien är ett av de bästa landslagen i världen och idag spelade vi mot de som enligt mig är bäst i världen. Nu måste jag göra bra ifrån mig i mitt klubblag och om jag får en ny möjlighet i landslaget så är det en enorm bonus, säger Nolito efter matchen enligt Marca.

Publicerad 2014-11-19 kl 15:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons