POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Spelarbetyg: Willhelmsson får bäst betyg -Nilsson underkänd

GÖTEBORG. Sverige slog Slovenien med 1-0 utan att imponera.
Mest glädjande var den pånyttfödde Christian Wilhelmsson som visade att våren i Spanien lyft honom. Annars är det mest frågetecken kring det svenska EM-laget - och där Tobias Linderoths mål inte kunde sudda ut en tveksam insats.

5/5

...

4/5

Christian Wilhelmsson Sveriges vassaste och han satte verkligen tryck på Lars Lagerbäck inför EM. Den typen av spelare behövs. Obegripligt att det är samma spelare som knappt vågade utmana i höstas. Inblandad i 1-0 målet och låg bakom det mesta av vad Sverige skapade: Larssons nick och stolpskott.

3/5

Olof Mellberg UT 73. Gjorde få misstag och stod hela tiden rätt. Han får in ett huvud eller ett ben i tid och där det behövs. Verkar ha behållit formen från ligaspelet och mittbaksspelet sitter trots att han kört mycket som högerback. Som vanligt kan uppspelen bli bättre.

Daniel Majstorovic Det nyblivna grek-proffset stod för en solid backinsats. Visst, det fanns några smärre misstag men totalt sett så satte hans spel en aning press på Petter Hansson. Borde kunna utnyttja sin längd mer vid fasta situationer.

Sebastian Larsson UT 79. Stark match och hans tvåfotare på mittplan var fin. Utan tvekan en förstärkning av startelvan sett till hörnor, frisparkar och inlägg. Starkare offensivt än defensivt och måste sätta samspelet med Stoor.

Anders Svensson IN 46. Yttersidan till Johan Elmander var kunglig. Sverige fick till ett mer kreativt spel efter att han byttes in. Först då kom de öppnande passningarna både i djupled och ut på kanterna. Stod upp bra i det defensiva jobbet och vann en hel del dueller.

Henrik Larsson IN 46. En hyfsad comeback som borde krönts med ett mål. Nickade över på Wilhelmssons magnifika inlägg och hade sedan skott i stolpen. Ska man se något plus i det är det att han kom i lägen. var som vanligt spelbar och öppen för att spela fram sina lagkamrater.

2/5

Andreas Isaksson Inledde starkt med en bra utrusning och ett greppat skott. Gick sedan bort sig på ett par höjdbollar och såg skakig ut. Sattes därefter inte på några riktiga test för farligaste nicken gick över - men nollan är viktig.

Tobias Linderoth UT 46. Glidtacklade in 1-0 efter att ha forcerat sig fram i läge. Annars en rätt stillsam comeback där bristen på spel var tydlig. Ganska försiktig i närkamperna och inte samma tempo i löpningen. Verkade hämmad i sin löpning och hade ju ont.

Daniel Andersson Den vikarierande lagkaptenen krigade på och gjorde absolut inte bort sig. Men det saknas tempo när han får bollen och i början blev han lidande av att Linderoth fick känna sig för. Känns lite som en säkerhetsrisk.

Kennedy Bakircioglü UT 46. Fick spela anfallare och var precis godkänd. Slet och jobbade och försökte skapa chanser. Kom i ett par lägen, men
sköt först över och sedan slog han hål i luften på Wilhelmssons inspel.

Johan Elmander IN 46. Rivstartade efter sitt inhopp och det verkade som om han bestämt sig för att visa att platsen i startelvan är hans. Var inblandad i mycket och spelade fram till Larsson som sköt i stolpen. Tappade när matchen klingade av och verkade

1/5

Marcus Allbäck UT 46. Utan ett träningspass med laget klev den blivande Öis:aren in i startelvan. Hade en synnerligen anonym afton i den gula tröjan. Gladde sig nog mer åt att Örgryte vann än insatsen i den sista landskampen på Ullevi. Stärkte inte sina EM-chanser.

Fredrik Stoor Är det här Sveriges högerback i EM-premiären? Inte omöjligt, men det krävs nog att han visar mer än på Ullevi om det ska vara tätt då. Sålde sig i några lägen och var inte samspelt med de andra. Klev fram en del, men det verkade som han inte vågade fullt ut.

Mikael Nilsson UT 78. Väldigt ojämn som vänsterback. Stod för några vassa offensiva räder men felpassade även grovt och hade svårt i försvarsarbetet emellenåt. Finns mycket att slipa på inför EM-premiären.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Andreas Granqvist (IN 73), Mikael Dorsin (IN 78), Niclas Alexandersson (79).

Publicerad 2008-05-27 kl 00:52
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå