Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Sterling bad om att bänkas - starka reaktioner i England

Foto: SCANPIX

Raheem Sterling bad förbundskaptenen Roy Hodgson om att få sitta bänken i Englands möte med Estland. För det kritiserades 19-åringen hårt, bland annat i sociala medier.
"Ursäkta mig för att jag är mänsklig", svarade Liverpool-stjärnan syrligt.

Raheem Sterling kände sig trött i kroppen inför Englands EM-kvalmöte med Estland och bad därför förbundskaptenen Roy Hodgson om att få sitta på bänken. Hodgson valde sedan att berätta för den engelska pressen om Sterlings förfrågan, något som kritiseras av tidigare spelarna Jamie Redknapp och Jamie Carragher.
- Varför i hela världen sa Hodgson det? Ärlighet är inte den bästa policyn. Varför har han satt sig i det här? Han kunde ha sagt att han ville fräscha upp det lite. Då hade det här inte ens varit en diskussion, säger Redknapp enligt Daily Mail.

- Håll det inom truppen, fyller Carragher i.

Händelsen har blivit en stor snackis i England och både Sterling och Hodgson har kritiserats. I sociala medier och på vissa håll inom brittiska medier fick Liverpool-stjärnan utstå kritik för att han inte ville spela för landslaget. Sterling, som kom in matchen efter 64 minuter och fixade frisparken som Wayne Rooney satte segermålet på, slog efteråt tillbaka mot kritiken. På Twitter skrev han syrligt:
"Lyssnar nu på: Ursäkta mig för att jag är mänsklig".

Raheem Sterling spelade endast 45 minuter mot San Marino i EM-kvalet tidigare i veckan. Men ändå kände han sig "för trött" för att spela. Roy Hodgson försvarar 19-åringens val att be om en bänkplats.
- Jag tycker att det vore fel av en spelare att försöka lura i mig att de är redo till 100 procent när de inte är det för det skulle råna någon annan på möjligheten, säger Hodgson enligt Daily Mail.

Den engelske förbundskaptenen la också fram en teori om varför Sterling var så sliten. Hodgson menade att Liverpools svaga inledning på säsongen varit tuff för Sterling, såväl fysiskt som psykiskt. Och att det är mycket som rör sig i 19-åringens huvud.
- Jag vet inte, det är bara en teori, säger Hodgson.

Publicerad 2014-10-13 kl 09:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons