Stor Richarlison-show när Brasilien slog Tyskland

OS 2021 (herr)

Repris på OS-finalen 2016.
Då klev Richarlison fram och smällde in ett hattrick under den första halvtimmen.

I den senaste OS-finalen segrade Brasilien efter straffavgörande mot Tyskland. Idag (torsdag) möttes de båda jättarna i respektive nations första gruppspelsmatch. Och det skulle smälla direkt.

Efter sex minuter frispelades Everton-stjärnan Richarlison i djupled. Det första avslutet gick rakt på målvakten Florian Müller men den efterföljande returen kunde anfallaren dunka in.

Tvåan skulle komma en kvart senare. Vänsterbacken Guilherme Arana tog sig runt på kanten och skickade in ett inlägg. Där kom Richarlison framstormande och nickade in 2-0.

Everton-stjärnan var inte nöjd där. Efter en halvtimme fick han bollen till vänster, vek in och avlossade skott. Hattrick. På Twitter kunde vi se hur Everton skickade ut mystweet efter mystweet kring brassens uppvisning.

Efter en tilltrasslad situation i Tysklands straffområde tilldömdes Brasilien straff med sekunder kvar av halvleken. Fram stegade såklart en målsugen Rich... Fast nej. Istället fick Hertha Berlin-anfallaren Matheus Cunha chansen. 22-åringen tog sats, trippade fram på Neymar-manér och... missade.

Statistiktjänsten Squawka kom med anmärkningsvärda siffror i paus. Richarlison gjorde fler mål i första halvlek än antal lyckade passningar (två).

I andra halvlek fick Tyskland någon form av upprättelse när Nadiem Amiri reducerade i 57:e minuten. Vittringen fanns där - men den skulle ganska snabbt få sig en törn. Fem minuter efter reduceringen sprang Tysklands kapten Maximilian Arnold ihop med Dani Alves (ja, den Dani Alves). Tysken fick sitt andra gula och visades ut.

Trots det kom ännu ett reduceringsmål med drygt fem minuter kvar när Frankfurt-anfallaren Ragnar Ache nickade in 3-2. Tyskland försökte trycka på - men de riktigt heta kvitteringslägena uteblev. Istället kunde Brasilien kontra in 4-2, där Paulinho tryckte upp bollen i nättaket.

Matchen slutade 4-2.

Publicerad 2021-07-22 kl 15:25