Storskrällen - USA föll i bronsmatchen

Landslag

Storfavoriterna USA föll överraskande i bronsmatchen mot Panama. Landet med drygt fyra miljoner invånare vann efter en rafflanda straffläggning.

Panama tog, något överraskande, hem bronset i Nord- och centralamerikanska fotbollsmästerskapet Gold Cup. I matchen om tredjepris besegrade de USA efter straffläggning.

Efter full tid och förlängning stod det 1-1, Roberto Nurse gav Panama ledningen i den 55:e minuten och med 20 minuter kvar att spela kvitterade Clint Dempsey för USA.

I straffavgörandet blev Panamas målvakt Luis Mejia stor hjälte. Mejia räddade tre av USA:s straffar och när Harold Cummings satte sin innebar det att Panama hade ointagliga 3-2 (sammanlagt 4-3) med en straffomgång kvar, och då var medaljen säkrad.

I finalen, som spelas natten till måndagen svensk tid, möts Jamaica och Mexiko.

Publicerad 2015-07-26 kl 12:34