POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Straffspecialisten ser sig själv som backup

Han gjorde elva mål som mittback och har ett nybakat kontrakt med den grekiska storklubben AEK Aten. Men Daniel Majstorovic räknar inte med någon startplats i EM-premiären.

- Ska jag vara ärlig så har Petter Hansson och Olof Mellberg spelat mest under den sista tiden. Så det är klart att de går först. Men jag känner mig väl förberedd och har en riktigt bra säsong bakom mig. Plus att jag spelat flera landskamper och det har gått jättebra, säger försvararen till FotbollDirekt.com

Daniel Majstorovic har via spel i Västerås, Malmö FF, Twente och Basel nu hamnat i AEK Aten. Men om vi backar bandet till årets säsong med Basel så prickade 31-åringen in hela åtta straffmål. Något som kan göra Mastorovic till en viktig bricka om Sverige tar sig till slutspel i EM. Går en match till straffsparkar så lovar den centrale försvararen att han är beredd.

- Det är klart att jag är redo att slå en straff här också. Skulle jag få möjligheten så skulle det vara kul.

När missade du en straff senast? - Det var i en cupmatch mot Lugano för två år sedan.

Strax innan EM-lägret i Stenungsund signerade Daniel Majstorovic ett treårskontrakt med den grekiska storklubben AEK Aten - trots intresse från flera andra håll. Varför föll då valet på AEK?
- Hela paketet. Min känsla jag fick för klubben och det stora intresset de visade för mig.

Hur viktigt var det att komma till en bättre liga? - Det har varit min målsättning hela tiden att byta till en klubb som är bättre än Basel. Men jag ville inte byta för bytandes skull. Det skulle kännas helt rätt.

Vad har din nya tränare för förväntningar på dig? - Tränaren har stora förväntningar eftersom han verkligen ville ha mig dit. Vi har inte hunnit sätta oss ordentligt och prata. Det ska jag göra när jag åker till Aten efter EM, säger Daniel Majstorovic.

Publicerad 2008-05-29 kl 16:32
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå