Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG
40v

Strejken fortsätter: danska landslaget tränar på egen hand

Foto: Bildbyrån.

Konflikten med förbundet är långt ifrån löst.
Därför tränar de danska fotbollsdamerna nu på egen hand, det rapporterar TV2.

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om konflikten som råder mellan den danska spelarföreningen och det danska förbundet DBU. Parterna är inte överens om hur villkoren i det nya avtalet ska se ut – och när landslagssamlingen skulle inletts under måndagen strejkade därför spelarna.

Nästa vecka är det EM-kvalpremiär mot Ungern för Danmarks del (Danmark spelar i samma grupp som Sverige) och i stället för att drillas under den nytillträdde förbundskaptenen Søren Randa-Boldt tränade laget under onsdagen på egen hand.

- Jag är glad över att vara samlad med laget, men jag ville hellre vara i Horsens (där landslagssamlingen skulle ha skett), säger landslagsmålvakten Stina Lykke Petersen till TV2 Sport, enligt TT.

Ledde träningen gjorde, i stället för förbundskaptenen, Thomas Lindrup som är chef för spelarföreningen.

- Vi vill förhandla. Det är inte vi som inte vill, säger han.

Spelarföreningen kräver en ökning av de ekonomiska villkoren för spelarna samt att de ska ses som anställda perioden då de är på landslagssamling. Villkor som DBU alltså inte vill gå till mötes.

Och faktum är att risken finns att en liknande situation skulle kunna uppstå i Sverige. Avtalet mellan Spelarföreningen och Svenska Fotbollförbundet gick ut i december i fjol.

- Det har förekommit förhandlingar sedan i april kan man säga, då vi har kommit in och försökt hjälpa tjejerna i samband med de här förhandlingarna om avtal. Det har varit trögt, det har det varit. Det har dragit ut på tiden. Det är vi båda överens om att det har gjort om men vi kommer förhoppningsvis att träffas snart igen och se om vi kan få fart på förhandlingarna, sa generalsekreteraren för SFS till Fotbollskanalen under tisdagen.

Mötet mellan Ungern och Danmark är tänkt att spelas på tisdag.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-13 kl 17:34

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER