Suarez målskytt direkt i comebacken efter bit-attacken

La Liga

Luis Suarez har sedan 2014 varit avstängd från landslaget sedan han satte tänderna i Giorgio Chellini. Igår var anfallaren tillbaka och var snabbt framme och högg framför mål.

- Som alltid så visade vi god karaktär, sade Luis Suárez sedan Uruguay hämtat upp 0—2 till 2-2 mot Brasilien i det sydamerikanska VM-kvalet i fotboll.

Suárez stängdes av från all fotboll i fyra månader och från nio tävlingslandskamper för attacken på Chiellini. Tillbaka i landslaget var Barcelonastjärnan kapten och kvitterade i 48:e minuten till 2-2.

Brasilien chockstartade hemma i Sao Paulo, tog ledningen efter 39 sekunder och ökade på till 2-0 efter 25 minuter. Målskyttar: Douglas Costa och Renato Augusto.

Edinson Cavani, lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic i Paris SG, gav Uruguay hopp när han reducerade till 1-2.

Suárez kvitterade och fick sedan, med fem minuter kvar av matchen, en jättechans att bli tvåmålsskytt och matchvinnare, men Brasiliens målvakt Allison Becker gjorde en fotparad.

Uruguay ligger tvåa i VM-kvalet, tre poäng efter Ecuador. Brasilien är trea, ytterligare två poäng bakom. Topp fyra får spela VM i Ryssland 2018.

Brassestjärnan Neymar varnades och missar mötet med Paraguay på tisdag.

Publicerad 2016-03-26 kl 08:30