Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Succémannen Kiese Thelin tackar Thern: "Betytt jättemycket"

Foto: TV4

MARSEILLE. Få har väl missat Isaac Kiese Thelins framfart.
Färre känner till att anfallaren är från Jonas Therns talangfabrik:
- Jag har bara positivt att säga om honom, säger Malmö-spelaren till fotbollskanalen.se.

Isaac Kiese Thelin sanslösa succésäsong fortsätter. I lördags debuterade han när han hoppade han in i A-landslaget när man jagade segermål. I kväll ersätter han Zlatan Ibrahimovic när Sverige möter ett favorittippat Frankrike på bortaplan.

- Vi kommer att få ytor och man får alltid chanser i en match. Vi har gått igenom dem och vet att de är bra anfallsmässigt och vi har en plan på hur vi ska komma till anfall, säger Isaac Kiese Thelin.

När spelåret 2014 inleddes tillhörde 22-åringen IFK Norrköping men ganska snart stod det klart att klubben inte ville satsa på en spelare som fostrades i Karlsund i Örebro och där ÖSK ratade honom. Norrköping valde att ge honom kontrakt 2011 och efter ett långsamt 2012 så gick det bra 2013 men inte under 2014.

I våras värvade Malmö FF honom och han skrev ett fyraårskontrakt och anslöt i somras och på 14 matcher har han gjort fem mål och en assist, vunnit SM-guld, hjälpt klubben att nå Champions League och tagit Sveriges U21-landslag till EM 2015.

I lördags blev det debut i A-landslaget:

- Det var intensivt, det var synd att vi inte fick tre poäng och situationen där vi fick mål bortdömt var surt efteråt, säger Isaac Kiese Thelin.

På senare år har Jonas Thern fått mycket uppmärksamhet för alla talanger som han lyft: Niklas Hult, sonen Simon Thern, Jiloan Hamad, Victor Claesson, Jimmy Durmaz och många fler. Även Isaac Kiese Thelin var med i Therns program:

- Han har betytt mycket när man var ung och tränade med honom. Han är en fantastisk tränare som kan väldigt mycket fotboll. Jag har bara positivt att säga om honom, säger Isaac Kiese Thelin.

Det är ett batteri spelare som kommit fram via Thern - vad har han?

- Det är svårt att säga, han står mycket för att träna mycket med boll och att man ska bli bra med bollen. De flesta spelare du pratar om är bra med bollen och det är mycket boll och glädje. Det är likt som det är utomlands.

Skulle du vilja ha honom mer inblandad i svensk fotboll?

- Det är svårt att säga, han gör det bra där han är nu och det är upp till honom. Jag tror att han trivs bra med det han gör nu.

Inte ens Jonas Thern var övertygad om Isaac Kiese Thelins framtid, men anfallaren har aldrig tvekat utan varit övertygad.

- Det är inställningen jag har, att jag inte ger upp. Även vad folk sagt utifrån, att jag inte skulle klara det, har stärkt mig.

I kväll leder han Sveriges A-landslag på Stade Vélodrome i en saga som började med att Norrköpings tränare Janne Andersson i våras meddelade att man inte ville satsa på anfallaren.

Publicerad 2014-11-18 kl 17:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons