Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

Sundhage: "Japan blir en härlig utmaning"

Foto: TT

I dag väntar Sveriges enda landskamp innan OS drar i gång den 3 augusti. För motståndet står Japan.
- Japan har varit i tre raka mästerskapsfinaler så det blir en härlig utmaning, säger förbundskapten Pia Sundhage.

För Sveriges del gäller det att fortsätta bygga på det försvarsspel som var så framgångsrikt under kvalet till OS-fotbollen.

- Det ska bli en härlig match, vi har skaffat oss ett starkt självförtroende med ett försvarsspel som vi är lite stolta över. Nu ska vi se hur det går mot ett av världens bästa lag, säger Pia Sundhage.

Sverige har ändrat spelsystem sedan VM förra året och spelar numera 4-3-3. Något som de har nött mycket under lägret på Öland.

- Vi har förstärkt idén om hur vi vill spela på träningarna här och pratat mycket teori. Matchen mot Japan blir lite av examen. Vi vill utnyttja vår fart. Det här landslaget är inte bra om det blir stillastående, vi måste löpa mycket.

Och mot de tekniskt skickliga japanskorna kommer det att krävas många löpmeter.

- Ja, de har en väldigt bra teknik, och de kan anfalla både framför och bakom vår backlinje. De har så mycket erfarenhet av att skapa chanser så det gäller för oss att löpa, och det är något som vi kan. Det kommer att bli en väldigt, väldigt bra värdemätare, säger Sundhage.

Sveriges startelva

4-3-3: 1 Hedvig Lindahl - 15 Jessica Samuelsson, 5 Nilla Fischer, 3 Linda Sembrant, 2 Jonna Andersson - 17 Caroline Seger, 7 Lisa Dahlkvist, 23 Elin Rubensson - 10 Sofia Jakobsson, 18 Fridolina Rolfö, 11 Stina Blackstenius

Avbytare: 12 Hilda Carlén - 4 Emma Berglund, 6 Magdalena Ericsson, 8 Lotta Schelin, 9 Kosovare Asllani, 13 Hanne Gråhns, 14 Amanda Ilestedt, 19 Pauline Hammarlund, 20 Emilia Appelqvist, 21 Emelie Lundberg, 22 Oliva Schough.

Publicerad 2016-07-21 kl 07:58
LANDSLAG

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER