Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Svennis i blåsväder igen - men den här gången blåser vinden åt andra hållet

Sven-Göran Eriksson har hamnat i mexikanskt blåsväder igen. Först fick han kritik för att inte ha tillräckligt många mexikaner i laget. Nu får han kritik för att ha petat Brasilien-födde mittfältaren Antonio Naelson inför helgens viktiga VM-kvalmatch mot Costa Rica.

Brasilienfödde Naelson ses som en av landets mest kreativa spelare och reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Tidigare har "Svennis" kritiserats för att ta med för många utlandsfödda spelare i landslaget.

Erikssons förklaring är att Naelson inte passar in i hans spelsystem.
Naelson är spelmotorn i mexikanska mästarlaget Toluca, men har varit inhoppare i landslaget under Eriksson och nu petats ur truppen inför VM-kvalmatcherna mot Costa Rica på lördag och Honduras på onsdag.

-Toluca spelar mycket bra...men i landslaget använder vi oss av ett spelsystem som är olikt Tolucas, sade Eriksson vid en presskonferens

-Spelarna jag har tagit ut är de rätta för det jobb vi ska göra mot Costa Rica och Honduras.

Eriksson har haft en rad motgångar sedan han blev förbundskapten i Mexiko i juni förra året. VM-platsen är i fara och det förväntas att han får sparken om det inte blir minst fyra poäng på de två följande VM-kvalmatcherna. Det spekuleras i att förre förbundskaptenen Javier Aguirre, som nyligen lämnade Atletico Madrid, tar över om Mexiko misslyckas igen.

TT

Johan Darin

Publicerad 2009-03-25 kl 18:51
Annons
Annons
Annons