Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Svennis svarar på kritiken: Ingen har sagt att det skulle vara förbjudet

Det stormar kring Sven-Göran Eriksson i Mexiko igen. Nu ifrågasätts förbundskaptenen för att ha tagit ut fyra spelare som inte är födda i Mexiko i truppen till landskampen mot Sverige och VM-kvalet mot USA.

Spelarna det gäller är Argentinafödda Matias Vuoso och Lucas Ayala och Brasilien-födda Leandro Augusto och Antonio Naelson.

-Är man kvalificerad och har ett mexikanskt pass - då tycker jag att man ska vara med i det mexikanska landslaget. Ingen har sagt att det skulle vara förbjudet, säger Eriksson.

-Jag har lite svårt att förstå det här. Om jag inte tar ut Vuoso eller Naelson, då får jag kritik. Tar jag med Lucas Ayala, då får jag också kritik. Det är inte rättvist.
Det var på onsdagens presskonferens som mexikanska journalister bombarderade "Svennis" med kritiska frågor kring valet av att ta ut fyra utlandsfödda spelare i sin 23-mannatrupp.

-Visst finns det talang i Mexiko. Spelarna som jag tagit ut är de 23 bästa just nu. Jag har inga favoriter, jag tar inte ut några vänner.

I höstas stormade det kring Eriksson efter att Mexiko förlorat ett antal matcher. Trots detta tog sig laget vidare till nästa VM-kvalsteg.
Kommande onsdag möter Mexiko Sverige i en landskamp, som spelas i Oakland, Kalifornien. Den 11 februari väntar VM-kvalmatch mot USA för Erikssons landslag.

TT

Publicerad 2009-01-22 kl 12:19
Annons
Annons
Annons