Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Svennis varnar för Nordkorea

Brasilien och Portugal pekas ut som de svåraste lagen när Sven-Göran Eriksson ska försöka lotsa Elfenbenskusten vidare från gruppspelet i fotbolls-VM i Sydafrika.

Men Svennis varnar för det fjärde laget i gruppen, Nordkorea.

- Rikta uppmärksamhet mot Nordkorea. Ingen pratar om Nordkorea men dem spelar bra fotboll. Fysiskt är de bättre än alla andra eftersom de har varit på träningsläger i sex månader, sade Eriksson på torsdagen.

- Jag tror att vi kommer att ha tre väldigt svåra matcher och att vi måste vara väldigt organiserade, fortsatte svensken.

Elfenbenskusten lottades in i grupp G och öppnar turneringen mot Portugal. En match som är extra viktig, enligt förbundskaptenen.

- Väldigt viktig. Det är som finalen för oss, sade han. Portugal är alltid svåra. De är tekniskt väldigt duktiga och taktiskt duktiga.

Han konstaterat att Brasilien är en av huvudfavoriterna att vinna VM men väljer att inte kommentera laget vidare utan återvänder till att prata om Nordkorea.

- De är organiserade. Springer hela tiden och du kan inte se i andra halvlek att de blir trötta. De kör på hela tiden. Ett VM handlar väldig mycket om fysik, sade Eriksson.

Elfenbenskusten är just nu samlade på träningsläger i Montreux i Schweiz. Merparten av spelarna finns på plats. Superstjärnan Didier Drogba väntas anlända på måndag.

TT

Publicerad 2010-05-20 kl 14:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons