Svensk seger - men Gerd snuvades på nollan: ” Retligt att släppa in den”

Sverige (herr)

SKÖVDE. Sveriges målvakt Marcus Gerd vara bara minuter från att hålla nollan mot Norge.
- Vi gjorde jobbet och låg rätt, säger 21-åringen till Fotbollskanalen efter 4-1-segern i Nordic cup.

Till den näst sista omgången i Nordic cup hade Norge med sig bågfil och bultsax - men det var med en gnutta tur som det svenska försvarslåset till sist luckrades upp.

Sverige, som valde att rotera i matchtruppen, hade inga som helst bekymmer med att spela till sig en komfortabel 4-1-seger.

Siffrorna till trots var en av matchens förgrundsfigurer Sveriges målvakt Marcus Gerd. 21-åringen svarade för en rad svettiga räddningar under den första halvleken. När han väl fick kapitulera i slutet av matchen var det på grund av en norsk styrning vid ställningen 3-0.

- Retligt att släppa in den. Jag har aldrig hållit nollan på landslagsnivå tidigare och det är inte särskilt lätt, säger han.

Storstjärnan Christian Legiec fick stående ovationer när han med hjälp av en vacker dragning tog sig loss och kunde avsluta målskyttet genom att sätta 4-1 i öppen bur med knappt en minut kvar av matchen. Hans andra mål i matchen.

- När Christian är i form är han ruggigt svår att stoppa, säger Gerd.

Emilio Rossi satte tonen direkt när han efter 80 sekunders spel kunde rulla in 1-0 mellan benen på den norske målvakten Kenneth Rakvaag.

2-0 var en läckerbit signerad Nicklas Asp. Den svenske lagkaptenen tog med sig bollen med vänster yttersida innan han dunkade in bollen i krysset - chanslöst för Rakvaag.

Att målskyttet lossnade för Blågult var viktigt, anser Gerd.

-Offensivt kändes vi uddlösa i början av matchen, så det var skönt att vi fick göra fyra mål.

Defensivt har Sverige visat upp en god form. Med de enda målvakterna som hållit nollan i Svenska futsalligan (Gerd och Christopher Solberger) har Sverige två trygga sista utposter.

Men Gerd hyllar också sina lagkamrater.

- Vi har ett himla bra försvarsspel där alla är uppoffrande. Grabbarna slänger sig och täcker skott. Att det måste få kännas har vi pratat om, säger IFK Uddevalla-målvakten.

Sverige har därmed fyra poäng inför den sista omgången mot Grönland. En seger där och Sverige kan ta hem andraplatsen i gruppen.

Publicerad 2016-12-03 kl 17:41