Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Svenskättad mittfältare uttagen i Rumäniens A-landslag

Foto: AP

Eric Bicfalvi i Steaua-tröjan i en match mot Utrecht.

I den senaste truppen för rumänska landslaget fanns det en debutant som stack ut: Eric Bicfalvi. Det har nämligen visat sig att han hade kunnat representera Sveriges landslag istället.

Hört talas om 26-åring Eric Bicfalvi? En storväxt rumänsk mittfältare som spelade flera år i Steaua Bukarest innan han för ett par år sedan hamnade i ukrainska Volyn Lutsk. Han har nu blivit uttagen i Rumäniens A-landslag, men han hade faktiskt kunnat representera Sverige.

Bicfalvis farfar Alexander var nämligen en svensk som flyttade till Rumänien, och Bicfalvi har länge tvekat kring att representera Rumänien. Han var kapten för dem på ungdomslandslagsnivå, men hade inte hört något från A-landslaget under de senaste åren och funderade därför på att byta till Ungerns landslag, där han också har rötter ifrån.

Bland andra mer okända svenskättade spelare där ute finns bland annat Napolis Nicolao Dumitru (Italien), Österrikiskas ungdomslandslagsspelaren Luca Mayr-Fälten, Auxerres Nicolas Staerck (Frankrike), och Kalmarfödde Genclerbirligispelaren Milan Smiljanic (Serbien).

Publicerad 2014-10-26 kl 13:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons