Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Svensson: Jag kör vidare i landslaget

BASEL. Efter förlusten mot Ryssland tänkte Anders Svensson sluta i landslaget.
Nu har han tänkt om.
- Jag var så besviken och irriterad då, men jag känner att jag fortfarande kan bidra, säger mittfältaren till fotbollskanalen.se.

Precis efter att Ryssland skickade hem Sverige från EM uttryckte Anders Svensson, 31, att den tunga förlusten kunde vara hans sista landskamp.
Att han skulle följa polarna Niclas Alexandersson och Marcus Allbäck som slutar i blågult.

Fast efter några dagars funderande har Elfsborgs mittfältare tänkt om. Nu tar Svensson sikte på VM i Sydafrika 2010.

- Man grubblar alltid lite efter en sådan förlust. Jag var så besviken och irriterad då, men jag känner att jag fortfarande kan bidra med mycket i landslaget. Jag känner att jag fortfarande hör hemma i landslaget, det senaste året har jag fått en nytändning och det har känts bra, säger mittfältaren som gjort 93 landskamper och 15 mål för Sverige.

- Det hänger givetvis på att jag blir uttagen, men nu har jag inga planer på att sluta i landslaget utan jag står till förfogande. Och jag fortsätter inte för att göra ett par landskamper till utan jag vill ha ett stort mål att ta sikte på, som nästa VM-slutspel.

Hur stora chanser är det att Sverige är med där?
- Det blir riktigt tufft, i och med att kvalspelet blivit så mycket tuffare att vi måste vinna gruppen för att vara direktkvalificerade till VM. Men vi har fortfarande bra spelare och ett bra lag och om alla gör det man ska kan vi klara det.

Anders Svensson har haft några dagars ledigt efter hemkomsten och han har inte följt debatten så mycket efter förlusten mot Ryssland. Han vet i princip bara att en del vill att Lasse Lagerbäck ska avgå och det är inget han stöttar.

- Jag vet att folk alltid vill ha nya spelare, men det viktigaste är att de bästa spelar oavsett om de är nya eller gamla, säger Svensson.
- Det blir säkert en del spelare som tackar för sig och sedan får vi se.

Hur ser du på Ryssland och Spaniens framfart?
- Båda lagen som slog oss har gjort det bra och är i semifinal och i det perspektivet har vi inget att skämmas för. Sedan är vi ändå besvikna över ett vi inte gjorde en bra insats mot Ryssland och åtsminstone gav dem en match.

- Om vi hade kommit upp i samma nivå som tidigare hade vi kunnat ge dem en match. Det är väldigt viktigt för oss att hela laget kommer upp i nivå och att vi jobbar för varandra. Stämmer det inte för oss lagmässigt har vi ingen chans.

- Sedan kan jag inte förstå dem som säger att det kunde blivit 0-3, 0-4 eller 0-5. Om man ligger under med 0-2 och behöver oavgjort är det klart att man öppnar sig bakåt när man flyttar fram spelet. Fast det visar väl bara på bristen på kunskap.

Anders Svenssons ledighet är kort, redan i morgon väntar cupmatch mot Halmstad och i nästa vecka drar allsvenskan i gång igen. Även om han avstår Intertoto-spel i helgen.

Publicerad 2008-06-24 kl 20:33
Annons
Annons
Annons