Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Sverige har glömt bort sina ungdomar

Intresset för U 21 är svalt i Sverige, men nästa år arrangerar man EM och då hoppas Sverige att intresset stiger för de unga spelarna. Om inte annat kan de gästande lagens storspelare locka.
- Benzema, Nani, Fabregas, Walcott och Ryan Babel är alla aktuella så det blir som ett EM i miniformat, säger förbundskaptenen Jörgen Lennartsson till fotbollskanalen.se.

Sverige hade ett publiktsnitt på 2260 åskådare när man i Malmö stod som värd i en fyranationsturnering mot giganterna Frankrike, Holland och Portugal. Ett ganska svalt intresse om man jämför med senaste U 21-EM i Holland.

- Turneringen sändes i 150 länder och det var mer än 700 ackrediterade journalister på plats. Holland hade 22 000 åskådare i snitt och i övrigt var det 13 000 i snitt i turneringen, säger det svenska U 21-lagets förbundskapten Jörgen Lennartsson och tillägger:

- Vi hoppas ju på ett liknande arrangemang.

Han tror också att det kan vara väldigt nyttigt för de svenska spelarna att delta i mästerskapet.
- Det är väldigt hög klass på turneringen och det blir en viktig erfarenhet för spelarna. Eftersom det inte krockar med det vanliga landslagsspelet är Benzema, Nani, Fabregas, Walcott och Ryan Babel alla aktuella. Det blir som ett EM i miniformat.

Kan alltså Marcus Berg vara aktuell även om han får ta steget till A-landslaget i höst? - Om Berg får ta steget till A-laget vore det väldigt glädjande för oss. Och han kan spela EM ändå så det är bara positivt.

Anledningen till att spelarna kan vara med trots att de är äldre än 21 är att reglerna säger att en spelare inte får vara äldre än 21 när turneringen startar. Och med turneringen menar man kvalspelet som pågått i ett drygt år. Alltså får alla spelare födda efter den 1 januari 1986 delta.

Publicerad 2008-06-22 kl 17:41
Annons
Annons
Annons