Sveriges motståndare i U21-EM möttes

Landslag

Två av Sveriges gruppspelsmotståndare i U21-EM i Tjeckien möttes i går kväll. Och England skaffade sig ett mentalt övertag på Portugal med en 3-1-seger efter två mål av Burnleys Danny Ings - på hemmaplanen Turf Moor.

Danny Ings, här i Burnleys tröja.

Sveriges U21 lottades in en tuff grupp i EM i Tjeckien sommaren 2015. England, Portugal och Italien står för motståndet i grupp B. I går kväll möttes de två förstnämnda i en träningsmatch.

England inledde starkt och tog ledningen redan efter sex minuter när Burnley-anfallaren Danny Ings, som spelade hemma på Turf Moor, satte dit 1-0. I slutet på den första halvleken utökade Carl Jenkinson till 2-0.

Bernardo Silva reducerade för portugiserna i början av den andra halvleken men Danny Ings såg till att avgöra med sitt andra mål för kvällen

Sverige kommer att möta England i den andra gruppspelsmatchen den 21 juni och sedan väntar Portugal i gruppavslutningen den 24 juni.

Turneringen spelas den 17-30 juni. De två bästa lagen i varje grupp kvalificerar sig för OS i Rio 2016. Om England skulle ta en av de första två platserna kan en tredjeplats räcka, det är det senaste beskedet från Uefa.

Publicerad 2014-11-14 kl 08:04