Sveriges VM-motståndare utspelat av Tyskland – föll tungt

Landslag

GÖTEBORG. Sverige möter Chile i VM-premiären.
På torsdagen förlorade den kommande motståndaren med 2-0 i sitt genrep mot Tyskland.

Den 11 juni spelar Sverige sin första VM-match och då står Chile för motståndet i Rennes. På torsdagen genrepade Chile och förlorade med 0-2 mot världstvåan Tyskland.

Tyskland hade ett kraftigt spelövertag och vann skottstatistiken med hela 32-1 och hade ett bollinnehav på 75 procent.

Lagkapten Alex Popp, som till vardags spelar i Wolfsburg, gjorde matchens första mål efter 29 minuter. Innan det hade Turbine Potsdams Svenja Huth och just Popp haft varsin jättechans.

I den 47:e minuten kom 2-0 genom Lyons försvarare Carolin Simon. Det blev både halvtidsresultat och slutresultat.

Ett styrkebesked av Tyskland, men inte lika imponerande av Sveriges kommande motståndare Chile.

Publicerad 2019-05-30 kl 19:59