Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

SVFF tar avstånd från Sverigedemokraterna

Efter Erik Hamréns och Pia Sundhages bild tillsammans med Sverigedemokratisk Ungdom tar Sveriges Fotbollsförbund avstånd. 

- Sverigedemokraterna står så långt ifrån det som svensk fotboll står för som man kan tänka sig, säger SvFFs kommunikationschef Niklas Bodell till fotbollskanalen.se.

De svenska förbundskaptenerna Erik Hamén och Pia Sundhage är på plats i Almedalen för att tala om ledarskap vid ett seminarium under onsdagen. Tidigare under onsdagen hamnade de på bild tillsammans med delar av Sverigedemokratisk Ungdom - något som lett till en storm på sociala medier. 

När fotbollskanalen.se når SvFFs kommunikationschef, Niklas Bodell, tycker han att det är djupt olyckligt att bilden tagits men har också förståelse för hur en sådan incident kan uppstå.

- Vi är på plats på Almdelalsveckan tillsammans med tiotusentals andra och när man promenerar runt så är det mängder av personer som vill bli fotograferade och vi kan omöljligen fråga alla om deras politiska tillhörighet, säger Bodell till fotbollskanalen.se.

Flera av personerna på bilden med Hamrén och Sundhage hade SDU-tröjor på sig, hur viktigt är det för er att vara pålästa?

- Vi är självklart väldigt pålästa om det och vi kontrollerar naturligtgtvis så gott vi kan i vilka sammanhang vi rör oss. I det här sammanhanget hann vi inte och upptäckte inte det innan det var för sent. Det är så klart väldigt olyckligt.

Om förbundet kommer att gå ut med någon officiell förklaring till det som hänt är Niklas Bodell inte säker på, men frågan diskuteras just nu.

- Sverigedemokraterna står så långt ifrån det som svensk fotboll står för som man kan tänka sig, både när det gäller gemenskap, öppenhet och integration. Ska vi göra något eget offiellt uttalande diskuterar vi just nu.

- Det finns säkert anledning att ta upp den frågan även där. Vi är ute i frågan och kommenterar den i så många sammanhang och så ofta vi kan, avslutar Bodell. 

SvFFs ordförande Karl-Erik Nilsson avböjer att kommentera frågan utan hänvisar till Niklas Bodell i ett SMS till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-07-02 kl 13:48
Annons
Annons
Annons