Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Svidande italiensk kritik av Donadoni

De regerande världsmästarna är ute ur EM - och kritiken mot den italienske förbundskaptenen Roberto Donadoni lät inte vänta på sig.
"Roberto Donadonis regim borde slutat efter Cesc Fabregas straff i går", skriver La Gazzetta dello Sport.

Direkt efter Italiens kvartsfinalförlust mot Spanien, då spanjorerna - med målvakt Iker Casillas i spetsen - slog ut Roberto Donadonis mannar på straffar, meddelade det italienska fotbollsförbundet att man ska se över förbundskaptenens framtid.

-Vi kommer att utvärdera mästerskapet och bestämma vad som händer, sade förbundets ordförande Giancarlo Abete och meddelade att besked bör komma inom de närmaste veckorna.
Italienska medier var inte sena att hänga på.

Dagen efter uttåget ur Wien skriker tidningsrubrikerna ut sin kritik mot Roberto Donadoni, som tog över efter Marcello Lippis VM-triumf 2006. Precis innan EM började skrev Donadoni på ett nytt tvåårskontrakt men kontraktet kan alltså komma att brytas.

"Det var slutet på en era för ett landslag som påminner mycket om sin förbundskapten. På det stora hela värdig och ärlig, men alltför anspråkslös i ambitioner och kvaliteter", skriver La Gazzetta dello Sport och Corriere della Sera fyller i:

"Italien är inte sig själv längre".

Och vem man vill se i stället för Donadoni sticker Corriere della Sera inte under stol med.

"Donadoni är ute. Leve VM-segrarcoachen", skriver man och spekulerar i Marcello Lippis återtåg.

I Spanien var tongångarna givetvis annorlunda efter att landet för första gången på 24 år är i semifinal i en stor turnering.

"Det är möjligt att den spanska triumfen kan hjälpa oss att bli av med den historiska bördan som har dragit ner självförtroendet hos alla", skriver Sports Daily Marca och Sports Daily AS är inne på samma spår:

"Alla komplex kan begravas, vi kan se framåt och tro på styrkorna hos våra spelare".
Och mest hyllad i spanska medier är givetvis matchvinnaren Iker Casilla. Daily Sport pryder hela framsidan med "Hjälten Casillas" och fastslår att "Casillas har brutit den spanska förbannelsen".

Publicerad 2008-06-23 kl 12:44
Annons
Annons
Annons