Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Tackar nej till landskamp - vill inte ta ledigt från nya jobbet

Foto: SCANPIX

Frodi Benjaminsen krigar med Zlatan om bollen i VM-kvalet 2013.

Färöarnas Frodi Benjaminsen har lämnat återbud till landskampen mot Rumänien.
Mittfältaren har nämligen fått ett nytt jobb som han inte vill tacka nej till.
- Det är olika villkor, säger Färöarnas förbundskapten Lars Olsen enligt bold.dk.

Lönerna för fotbollsspelare blir bara högre och högre. Men för vissa landslag råder en annan verklighet. Färöarna spelar på söndag landskamp borta mot Rumänien, då saknas lagkaptenen Frodi Benjaminsen. 37-åringen har fått ett nytt jobb och har därför lämnat återbud till landslaget.

- Frodi är ursprungligen en snickare, men har tagit en ny utbildning i Danmark över vintern. Han ska vara fängelseofficer och började ett nytt jobb i går, och han tror att det skulle vara dåligt att avbryta så tidigt i sitt nya jobb, säger Färöarnas förbundskapten Lars Olsen enligt bold.dk.

- Men det är synd, speciellt eftersom han är en central mittfältare och kapten, och vi saknar redan vår andra centrala mittfältare. Så det är några centrala karaktärer, men det är en del av jobbet.

För Lars Olsen hör det inte till ovanligheterna att landslagsspelare tackar nej på grund av jobb, något som han har fått lära sig att jobba efter.

- Du måste acceptera det som tränare i ett land där det finns heltidsanställda yrkesmän. Jag har upplevt det förut - inte med honom, men några av de andra - och det måste alltid respekteras. De lever av sitt civila arbete, säger Olsen.

- Det är olika villkor, men du måste ta den respekt som kommer med jobbet, och jag visste att när jag tog jobbet. Jag har inte alltid spelarna när jag känner för det. Det handlar också om hur spelarna själva får in det, och där ser den nya, unga generationen i landslaget lite annorlunda på det.

Frodi Benjaminsen har gjort 84 A-landskamper för Färöarna. Bland annat som bilden ovan visar, i matchen mot Sverige på Friends Arena i VM-kvalet i juni 2013.

Publicerad 2015-03-25 kl 07:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons