Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Terim: Finns inget resultat som heter mirakel

BASEL. Efter att Turkiet tre gånger hämtat in underlägen och vunnit talas det om mirakel.
Något förbundskapten Fatih Terim avfärdar.
- Det finns bara tre resultat: vinst, oavgjort eller förlust. Det finns inget resultat som heter mirakel, säger han.

Turkiet går in i semifinalen mot Tyskland med en rad av skador och avstängningar och snack om att tredjemålvakten skulle gå in i anfallet för att man saknar spelare.
Fast det märktes inte på Fatih Terim.

- Jag gissar att de flesta förbundskaptener som redan är hemma och följer matchen på tv:n hade velat byta plats med mig, säger Fatih Terim.

- Vi får acceptera läget som det är och titta framåt mot matchen i stället och tro att de spelare som kommer in kan göra vad som krävs.

Stämmer det att du kanske sätter in tredjemålvakten som utespelare?
- Nej, det var ett skämt, men folk tog det tydligen på allvar.

Turkiets förbundskapten var snarare oerhört underhållande under presskonferensen och uttryckte hopp trots att han slog fast att Emre inte kan spela.

- Visst har vi spelare som är skadade och avstängda men ingen av spelarna som är med här känner att vi gjort tillräckligt i EM. För oss är det den viktigaste matchen vi spelat.

- Jag har ett motto om att ingenting är omöjligt och att mirakel tar tid. För jag tror inte på mirakel eller tur när det gäller fotboll.
- Det lag som jobbar hårdast vinner till slut. Vi har jobbat hårt för at få ihop ett lag av spelare som inte ger sig och är beredda att kriga.

Fatih Terim lyfte i stället fram vilken betydelse landslaget har för hemlandet.

- I ett land där vi inte alltid har det lätt eller är överens så har fotbollen nu förenat alla. Vårt lag har samlat alla under den turkiska flaggan och kanske gör det att en del kan glömma sina bekymmer under några veckor. Det är miraklet, att folk från olika religioner och länder kunnat förenas i glädje över laget.

Även Turkiets förbundskapten lyfte fram betydelsen för matchen för alla turkar som bor utomlands.

- Givetvis är matchen viktig för dem, och framför allt för dem i Tyskland. När vi kommit med landslaget eller med klubblag så har vi oftast gjort dem stolta. Jag hoppas vi kan ge dem en present till i morgon.

- Tyskland är ett viktigt land för Turkiet och Turkiet är viktigt för Tyskland. En sida kommer att förlora, jag bara hoppas att fotbollen vinner.

Publicerad 2008-06-24 kl 21:16
Annons
Annons
Annons