Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Tomasson: Kan sluta med ett brak mot Sverige

Danmark har börjat känna av nerver inför onsdagens VM-kvalmatch mot Albanien.
- Att förlora mot Albanien skulle vara en skitsituation och kan sluta med ett brak mot Sverige, säger Jon Dahl Tomasson till BT.

I Danmark hade man laddat hårt inför matchen mot Portugal men efter 1-1 där börjar nerver att visa sig inför onsdagens match mot Albanien. Och möjligheterna till en riktig rysare mot Sverige i nästa match.

- Vi får inte förlora mot Albanien, för då kan vi inte använda Portugalmatchen till något. Det skulle vara en skitsituation och kan sluta med ett brak i en final mot Sverige i Parken, säger Jon Dahl Tomasson till BT.

- Det önskar vi egentligen inte, men förlorar vi matchen mot Albanien och vinner över Sverige, kan vi ändå klara att förlora mot Ungern, även om vi självklart inte hoppas på det, fortsätter han sin fundering.

Dansken säger sig inte vilja veta av andraplatsen i gruppen utan endast förstaplatsen ska gälla.

- Play offplatserna kan ju bli allt eller inget mot svårt motstånd. Det blir några förfärliga matcher, så vi måste satsa på förstaplatsen. Vi ligger ju också bra till och tror att vi kan vinna rubb och stubb.

Tomasson erkänner dock att man är favorit mot Albanien.

- Albanien blir som FC Köpenhamn på Cypern. Ett helvetes tur. Planen är kanske dålig, publiken fanatisk och Albanien spelar bra mycket bättre hemma, för de blir burna framåt.
- Vi ska vara dominerande och göra det till våran match.

Publicerad 2009-09-08 kl 13:15
Annons
Annons
Annons