Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Traumatiserad straffmissare tvingades uppsöka sjukhus

Hade Pelembe satt sin straff hade Moçambique kanske spelat Afrikanska mästerskapet om två månader. Istället räddades straffen och Pelembe blev så traumatiserad att han tvingades söka upp ett sjukhus.

Gårdagens landskamp mellan Moçambique och Zambia var avgörande för kvalgruppen. Om Moçambique vann skulle de spela Afrikanska mästerskapet 2015, om Zambia tog poäng så var platsen deras.

Efter en timmes spel stod det forfarande 0-0, och då fick Moçambique straff. Storstjärnan Elias Pelembe klev fram, men Zambias målvakt Kennedy Mweene räddade. Tidningen Folha de Maputo rapporterade att straffen var bra men att "den zambiska målvakten visade att han var en äkta katt mellan stolparna", skriver Guardian.

Istället kunde Zambia göra mål senare i matchen och Moçambique misslyckades återigen med att kvalificera sig för ett Afrikanskt mästerskap.

Folha de Maputo rapporterar också att Pelembe fick uppsöka sjukhus efter matchen då han var så skakad över straffmissen: "Guldpojken fick spendera natten på sjukhus med hög feber och illamående, han var moraliskt väldigt skakad".

Publicerad 2014-11-20 kl 17:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons