Tre spelare utvisade i skandalkval mellan Equador och Chile

Landslag

Tre spelare blev utvisade när Ecuador slog Chile i VM-kvalet i fotboll med 1-0. I och med segern klättrade Ecuador upp på sjätte plats i den sydamerikanska VM-kvaltabellen.
Redan före matchen hade Ecuadoranfallaren Christian Benitez retat upp chilenarna genom att påstå att Chile hade ett svagt anfall.
Benitez fick dock rätt. Chile blev mållöst och han själv slog in matchens enda mål i den 71:a minuten.
Redan i den 20:e minuten fick Chile försvararen Ismael Fuentes utvisad efter en ful tackling. I den 76:e minuten fick Ecuadors Luis Antonio Valencia rött kort och sju minuter senare åkte Chiles Gonzalo Jara ut.