Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Trots arenaproblemen – FIFA litar på Brasilien

Arenaproblemen är stora i Brasilien inför VM nästa år.

Men FIFA sitter lugnt i båten.

- Allt är lugnt, säger FIFA:s marknadschef Thierry Weil enligt Sky Sports.

Rädslan är att några av arenorna inte ska vara spelklara i tid inför VM 2014, men FIFA menar att det inte är några problem. På sistone har några händelser på och kring några av de tänkta VM-arenorna skapat tvivel kring om Brasilien kommer att kunna möta FIFA:s datum då arenorna ska vara färdigbyggda.

Bygget på Arena da Baixada i staden Curitiba stoppades förra månaden efter att en domare beslutat att det fanns en allvarlig säkerhetsrisk för de byggare som jobbade med arenan. Renoveringsarbetet ligger redan långt efter schemat på arenan som ska vara värd för fyra matcher under VM.

För två veckor sedan kom nästa motgång då en brand på Arena Pantanal tillfälligt stoppade arbetet med arenan. Men FIFA:s marknadschef Thierry Weil insisterar att Brasilien kommer att kunna möta FIFA:s deadline den 31 december.

- Allt är lugnt, det kanske inte är perfekt, men allt är lugnt. Vi hade sex stycken arenor klara för Confederations Cup vilket täcker två tredjedelar av alla sålda biljetter eftersom det är två av de större arenorna, säger Weil enligt Sky Sports.

- Arenan i Sao Paolo ser väldigt bra ut och kommer bli klar i december. Sedan har vi fem stycken arenor till som också kommer att leverera i december.

Den senaste månaden har det dessutom varit våldsamma demonstrationer mot mästerskapet i städerna Curitiba, Fortaleza och Sao Paolo. FIFA:s chef när det handlar om speciell rådgivning, Carlos Cardim är hoppfull om att det kommer vara fred när turneringen är igång.

- Det är ett problem vi försöker lösa. Det är viktigt att identifiera misstagen och att vara självkritiska, säger Cardim.

Publicerad 2013-11-05 kl 16:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons