POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Trots Lindahls tabbar - Dennerby tar målvakten i försvar

Idag skriver tidningarna spaltmeter om Hedvig Lindahls tabbar i samband med Japans 2-1 och 3-1. En situation förbundskapten Dennerby gör allt för att skydda sin målvakt från.
- En utespelare kan misslyckas två gånger i rad men det är ingen som ifrågasätter om den ska spela nästa match, säger Dennerby till Aftonbladet.

Landslagets målvakt Hedvig Lindahl gjorde två tveksamma ingripanden i seminfinalen som innebar 2-1 och 3-1 för Japan. Begreppet ”ute och hänga tvätt” har väl sällan varit lika applicerbart som under semifinalens andra halvlek.

Målvakten själv gör allt för att inte plåga sig själv med skuldkänslor efter matchen.

- Precis som laget inte presterade tycker jag inte att jag kom upp i mitt fulla max. Men när vi inte får den där tryggheten i laget är det lätt hänt. Jag tänker inte sätta betyg på min egen insats. Jag tycker att hela laget inte presterar på max och jag ingår i laget, säger Lindahl till Expressen.

Vidare tycker Lindahl att hon inte gjort något större misstag, snarare menar hon att laget inte kunde stå emot japanskorna. Allt i linje med landslagets mantra ”Vi vinner tillsammans, vi förlorar tillsammans”.

Landslagsledningen förstår målvaktens utsatta position och gör allt för att svetsa samman truppen inför bronsmatchen. De rekommenderar spelarna att inte läsa tidningar för mycket dagen efter semifinalförlusten. Thomas Dennerby tar dessutom Lindahl i försvar.

– Målvakter ifrågasätts på ett konstigt och annorlunda sätt än andra spelare. En utespelare kan misslyckas två gånger i rad men det är ingen som ifrågasätter om den ska spela nästa match, säger förbundskaptenen till Aftonbladet.

Publicerad 2011-07-14 kl 13:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå