TV: Storseger för Danmark – efter flera målvaktstavlor

EM-kval (herr)

Danmark vann stort på hemmaplan mot Gibraltar under fredagen.
Mycket tack vare gästernas målvakt, som stod för flera tavlor.

Danmark tog tag i matchen direkt och redan efter tolv minuter kom 1-0 genom Robert Skov, efter en väldigt märklig situation. Gibraltars målvakt, Kyle Goldwin, tafflade ordentligt med bollen och mitt i all röra höll sig Skov framme och gav danskarna ledningen.

Trots stort spelövertag av Danmark stod sig 1-0 till paus.

Andra halvlek var knappt två minuter gammal när hemmanationen gick upp till 2-0. Simon Kjær rensade från egen planhalva, Gibraltars målvakt missbedömde bollbanan totalt, bollen gick över honom och Christian Gytkjær kunde göra ett av sina enklare mål i karriären. Grov målvaktstavla och ytterligare ett misstag skulle komma kort därpå.

Fyra minuter senare slog Christian Eriksen in ett inlägg i boxen, Gibraltars målvakt styrde bollen rätt ut i banan och där fanns Martin Braithwaite som enkelt tryckte dit 3-0.

Knappa kvarten senare kom nästa mål för hemmanationen. Skov placerade enkelt – och behärskat – in 4-0 från nära håll. Fem minuter från slutet kom danskarnas femte mål för kvällen, Eriksen klippte till med vänsterfoten och bollen satt fint nere vid stolproten. På stopptid fastställde sedan Eriksen slutresultatet till 6-0.

Danmark toppar gruppen på 15 poäng inför sista matchen i gruppspelet. Danskarna tar då emot Irland, som är tre poäng bakom, medan Schweiz som har andraplatsen – med sina 14 poäng – gästar Gibraltar.

Danmark: Schmeichel - Kjær, Skov, Delaney, Gytkjær, Eriksen, Braithwaite, M. Jørgensen, Stryger Larsen, Wass, Schöne

Gibraltar: Goldwin - Chipolina, Sergeant, Casciaro, Badr, Walker, Olivero, Chipolina, Mouelhi, De Barr, Britto