TV: 109:e rankade Azerbajdzjan tog skrällpoäng mot Kroatien efter läckert solonummer

EM-kval (herr)

Azerbajdzjan är inte känt för att vara någon större fotbollsnation.
Men mot Kroatien överraskade nationen och tog en poäng.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Azerbajdzjan är rankat på 109:e plats på Fifas världsrankning. På pappret ett betydligt sämre landslag än världssjuan Kroatien. Men det är på planen som matcher avgörs och då fick Kroatien sig en knäpp på näsan när länderna möttes under måndagen i EM-kvalet.

Kroatien fick annars en smakstart på matchen och efter elva minuter tog man ledningen genom Luka Modric på straff.

Ställningen stod sig till halvtid och en bra bit in i den andra halvleken. Men med dryga 20 minuter kvar stod Azerbajdzjans Tamkin Khalilzada för ett läckert solonummer och tryckte in 1-1 bakom Dominik Livakovic i Kroatiens mål. Det blev också matchens sista mål.

Kroatien leder alltjämt EM-kvalgrupp EM med en poäng ned till tvåan Ungern och tre poäng ned till trean Slovakien och fyran Wales. Ungern, Slovakien och Wales har dock en match mindre spelad än Kroatien. Azerbajdzjan är trots skrällpoängen sist i kvalgruppen på en poäng.