TV: AIK-anfallaren och förre Peking-spelaren bakom Islands seger

EM-kval (herr)

Island har fortsatt chans att nå nästa års EM.
Mycket tack vare AIK:s Kolbeinn Sigthorsson och tidigare Peking-spelaren Arnor Sigurdsson som låg bakom segern mot Andorra.

Andorra tog sin första seger i ett EM-kval någonsin i förra omgången mot Moldavien. Med den färska 1-0-segern i bagaget reste de till Island för att försöka rubba Erik Hamréns mannar. Men mot Island blev det tuffare.

Islänningarna tog ledningen med sju minuter kvar av den första halvleken. Efter ett inlägg från högerkanten nickskarvade AIK:s Kolbeinn Sigthorsson ner bollen till den tidigare IFK Norrköping-spelaren Arnor Sigurdsson som enkelt kunde skicka in ledningsmålet.

2-0 stod Sigthorsson själv för. Anfallaren löpte efter en långboll, fintade bort sin försvarare i ryggen innan han placerade in bollen bakom gästernas Josep Gomes. I och med målet tangerade Sigthorsson Eidur Gudjohnsens målrekord för Island, AIK-spelaren har nu stått för 26 fullträffar i landslaget.

Gylfi Sigurdsson hade sedan läge att utöka ledningen på straff men sumpade chansen från elva meter.

Island vann matchen med 2-0 och är nu fyra poäng bakom ettan Turkiet och tvåan Frankrike med två matcher kvar att spela.