POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

TV: Akinfeev: "Vill tacka alla som oroat sig"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Den ryske målvakten Igor Akinfejev träffade igår av en inkastad bengal. Idag gick han själv ut på ryska förbundets hemsida och berättade om situationen.
– Vill tacka alla som oroat sig, säger målvakten.

Matchen i Podgorica hade inte ens pågått en halv minut när en bengalisk eld som kastats från läktarna träffade Rysslands målvakt Akinfejev, som fick föras av planen på bår och sedan togs till sjukhus.

Den tyske domaren Deniz Aytekin kallade spelarna av planen, men matchen återupptog sedan efter 33 minuter. Nya oroligheter uppstod på läktarna i halvtid, vilket försenade matchen ytterligare 18 minuter, och i den 67:e minuten träffades Rysslands Dmitrij Kombarov av nya inkastade föremål. Då fattade domaren till slut beslutet att bryta matchen.

"Ser ut som barbarer"

- Som jag ser det skulle matchen inte ha fortsatt efter den första incidenten, säger Momir Djurdjevac, och skrädde inte orden när han uttryckte sin besvikelse över hemmafansens agerande:

- Fansen sjunger "Montenegro, vi älskar dig" men kastar bengaler, förolämpar motståndarna och orsakar en massa problem varje gång de kommer och det är ett sånt hyckleri. Vi ser ut som barbarer, det är en total katastrof. Det verkar som om vi inte förtjänar att ha ett eget land, ett landslag på väg in i en stor turnering.

Montenegrinska medier rapporterade om oroligheter runt om i huvudstaden Podgorica flera timmar före avspark.

Montenegro har aldrig kvalat in till något stort fotbollsmästerskap. Just nu ligger laget delad trea i EM-kvalgruppen, tillsammans med just Ryssland, fyra poäng efter tvåan Sverige och åtta poäng efter ledande Österrike. Men då med en match mindre spelad.

Uefa avvaktar rapport

Det är oklart vad som kommer att hända med resultatet i den avbrutna matchen. Enligt Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, kommer man att avvakta rapporterna från matchedelegater och domare innan man vidtar några disciplinära åtgärder. Det sannolika är dock att Ryssland tilldöms segern med 3—0, utöver ytterligare eventuella påföljder för Montenegro.

- Vi kommer sannolikt att få betala dryga böter och säga hej då till en stor turnering, men vad som skrämmer mig är att det här kan hända igen och någon måste kliva fram och säga att "nu är det nog", säger Djurdjevac.

- Vem vill spela för landslaget under de här förutsättningarna? Spelarna har en dröm och det är att ta vår lilla nation till ett stort mästerskap, men vi kommer ingenstans.

Idag gick Igor Akinfeev ut på ryska fotbollförbundets hemsida och uttalade sig kring incidenten.

"Jag vill tacka alla som har oroat sig för mig. Jag mår bra. Det visar sig att till och med sådana här saker kan hända inom fotbollen. Jag hoppas att något liknande aldrig sker igen, varken i Montenegro eller i något annat land i världen" säger målvakten till förbundets hemsida.

Se den hemska incidenten i senaste sportsändningen

Publicerad 2015-03-28 kl 13:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå