TV: Åtta mål när England vann sprakande gruppfinal mot Kosovo

England besegrade Kosovo på hemmaplan med 5-3 i en galen tillställning.
I och med segern har engelsmännen tagit tolv av tolv möjliga poäng i grupp A.
- Det var en makalös match, säger Jadon Sancho till ITV enligt BBC.

Inför kvällens drabbning hade engelsmännen tagit full pott efter tre matcher och andraplacerade Kosovo i sin tur hade spelat in åtta poäng på fyra matcher.

Publiken på St. Mary’s Stadium hann knappt sätta sig innan första målet kom - och det var gästande Kosovo som chockade hemmafansen. Redan efter 50 sekunder kunde Valon Berisha skicka in bollen bakom Jordan Pickford.

Glädjen blev dock kortvarig hos Berisha och Kosovo. I den åttonde minuten kom kvitteringen. Efter en hörna och en nickskarv inne i straffområdet kunde Raheem Sterling nå högst och nicka in 1-1 för engelsmännen.

Elva minuter senare skulle det smälla igen. Sterling drev upp bollen fint och kunde passa ut till Harry Kane som avslutade resolut från nära håll och England hade vänt på matchen.

Med sju minuter kvar av första kom även 3-1 efter ett dråpligt självmål av Mergim Vojvoda.

Och det skulle bli mer innan paus.

Sterling, som var första halvlekens gigant, serverade Jadon Sancho som gjorde 4-1 och därefter tog det endast en minut innan 5-1 kom. Återigen var det firma Sterling/Sancho som levererade. Sterling friställde Sancho som kunde rulla in engelsmännens femte mål för matchen.

5-1 i paus och matchen avgjord? Knappast.

Kosovo fick en drömstart på andra halvlek. Efter fyra minuters spel kom 5-2, återigen var det Berisha som hittade målet efter en fin, smekande pass från Vedat Muriqi.

Sex minuter senare var det dags igen för Kosovo. Gästerna blev tilldelade en straff och fram klev Muriqi som reducerade till 5-3.

Matchen fortsatte med ett väldigt högt tempo och efter 65 minuters spel var det Englands tur att få chansen från elva meter. Kane tog sats men brände straffen – fin räddning av Kosovos Arijanet Muric där.

Resterande delar av matchen bjöd även på flera högkvalificerade målchanser. Bland annat avlossade Sterling ett skott i stolpen och Kosovos Bersant Celina var ytterst nära att vika in 5-4 med fem minuter kvar av ordinarie tid.

Vinsten gör att England har full pott efter fyra matcher, på dessa matcher har de producerat 19 (!) mål framåt.

Sancho hade också annat att glädjas åt. Dortmundspelaren gjorde sitt första landslagsmål för England.

- Jag är glad över att ha gjort mitt första mål för England.

Han fortsätter:

- Det betyder väldigt mycket för mig personligen och för min familj är det en speciell dag.

Kosovos förlust gör att de trillar ner till en tredjeplats i gruppen – då Tjeckien tog sig förbi efter att ha besegrat Montenegro på bortaplan med 3-0.

England har en match mindre spelad än övriga nationer i gruppen.

England: Pickford - Alexander-Arnold, Keane, Maguire, Chilwell - Rice, Henderson, Barkley - Sterling, Kane, Sancho

Kosovo: Muric - Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Hadergjonaj - Ivoca, Halimi - Muslija, Celina, Berisha - Muriqi

Se höjdpunkterna från matchen i klippet högst upp i artikeln.