TV: Australien störde världsmästarna Tyskland i Confederations Cup

Landslag

De regerande världsmästarna Tyskland vann ett målrikt möte med Australien i Confederations Cup. Leon Goretzka briljerade och satte avgörandet i 3-2-segern.

Det blev en underhållande fotbollsmatch när de regerande världsmästarna Tyskland gick in i Confederations Cup - eller för-VM - i Ryssland. Redan i den femte minuten satte Lars Stindl 1-0 mot Australien.

Trots ett stort spel- och chans-övertag för tyskarna kvitterade Australien strax före halvtid efter ett vasst skott av Celtic-mittfältaren Tom Rogic.

Men bara minuter senare tog tyskarna ledningen igen efter att Schalke-spelaren Leon Goretzka ordnat en straff som Julian Draxler slog in till 2-1.

Goretzka gjorde sedan 3-1 i inledningen på den andra halvleken. Ett mål som blev avgörande för Tyskland. Australien reducerade, men kom inte närmare än till 3-2.

Se höjdpunkterna från matchen i sportsändningen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-06-20 kl 08:27