Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

TV: Berg om succén - hoppas på plats bredvid Zlatan

Foto: Scanpix.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Marcus Berg

ANKARA. Marcus Berg gör succé i Grekland.
Nu hoppas han på en anfallsplats bredvid Zlatan Ibrahimovic.
– Förhoppningsvis kan jag göra något mål, säger han till fobollskanalen.se.

Efter en tung tid i Hamburg flyttade Marcus Berg till Panathinaikos. Där har anfallaren fått fart på karriären igen och det har blivit tio ligamål. Nu är han glad över att vara tillbaka i landslaget igen – och hoppas på en plats bredvid Zlatan Ibrahimovic i onsdagens match mot Turkiet.

– Det känns bra att vara tillbaka här. Jag har väntat på det ett tag så det är skönt. Det har funkat bra så det är bara att fortsätta köra på, fortsätta att spela bra och prestera, säger han till fotbollskanalen.se.

Känns det som att du har fått en nystart?

- Ja det är klart att det gör. Jag har inte spelat på länge så det är absolut en nystart. Jag har varit frisk och tränat på och spelat bra så det är absolut en nystart för mig.

Varför har det gått så bra?

– Det är väl många faktorer som spelar in såklart men det är väl framför allt att jag har varit frisk det senaste halvåret. Jag har inte haft några problem. Jag har fått förtroende från tränaren och presterat bra och då kommer självförtroendet av sig själv. Jag jobbar på att träna bra så att jag kan spela varje match.

Vad kan du tillföra i landslaget?

– Förhoppningsvis göra något mål, men det är bara att prestera och hjälpa laget. Jobba hårt och så hoppas man få chansen.

Tror du att du får speltid?

– Ingen aning men jag hoppas det. Klart att man åker hit för att spela någonting.

Hur nere var du mentalt när du inte fick spela i Hamburg?

– Klart att tankarna går när man inte får spela och när man inte är frisk, men man försöker ändå leva i nuet. Klart att det har varit jobbig, men man får bara kämpa på och det är det jag har gjort och det är därför jag är här igen. Det är svårt, man ser hellre framåt än bakåt. Det som har varit har varit och det var inte min roligaste period i livet om man säger så, men jag har inte varit deprimerad. Jag har aldrig brutit ihop. Nu har jag fått spela och har gjort det bra så det är kul att vara här.

Publicerad 2014-03-04 kl 14:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons