Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

TV: Coleman: "Det kommer bli en annan press på oss"

Foto: Reuters

Försök igen

Succé i EM.
Nu blickar Wales mot ett stundande VM-kval.
- Det kommer att bli en annan typ av press på oss, säger förbundskaptenen Chris Coleman.

Wales gjorde något som få hade väntat sig. Dels tog de sig till EM i Frankrike, dels att de väl där avancerade så långt som till en semifinal. Där fick de dock respass mot Portugal med 2-0.

Efter succén, som det ändå får klassas som för nationen som inte hade spelat ett mästerskap sedan VM i Sverige 1958, så stundar nu ett kommande VM-kval i september.

I kvalet väntar för Wales: Österrike, Serbien, Irland, Moldavien och Georgien.

- Vi måste göra allt för att ta oss till VM. Vi är i en tuff grupp men vi har bevisat att vi kan hävda oss på den här nivån, säger Chris Coleman.

Som sagt. Wales har inte gjort sig kända som en nation som har prenumererat på mästerskapslutspel. Nu medger Coleman, efter EM-succén, att pressen kommer att öka på landslaget. Det kommer inte vara något snack om vad som kommer att krävas från det orutinerade mästerskapslandet.

-Vi ska vara stolta över vad vi har åstadkommit, men nu  handlar det om vad vi gör härnäst och hur vi ska bygga upp för att fortsätta utvecklas. Det kommer att bli en annan typ av press på oss. Publiken kommer att förvänta sig att vi ska leverera när vi möter lag vi i normalfallet hade försvarat oss djupt emot och blivit hårt attackerade från. Nu kommer det att bli det omvända, säger han.  

Se hela presskonferensen med Coleman i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-08 kl 16:00
LANDSLAG

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER