POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

TV: Dahlqvist tog Sverige till kvartsfinal - om USA gör jobbet: "Ascoolt"

Med 1-0-segrar i de två första matcherna är Sverige på väg mot kvartsfinal i fotbolls-VM. Där väntar troligen Brasilien eller Norge.
-Ska du bli bäst i världen måste du slå de bästa, säger Caroline Seger.

Sverige gjorde en stabil insats mot Nordkorea på lördagen och vann med 1-0. Mittfältaren Lisa Dahlkvist gjorde segermålet i 64:e minuten. Hon var fri framför mål när Therese Sjögran slog ett direktpass efter ett långt inlägg.

Några minuter senare nickade Sara Thunebro bort bollen på mållinjen efter en nordkoreansk hörna.

-Det var deras enda riktigt bra chans. Men där fick man skrämselhicka, medger förbundskapten Thomas Dennerby.

Caroline Seger fick en ny varning att lägga till den från matchen mot Colombia, och är därmed avstängd i onsdagens sista gruppmatch mot USA.

-Skittråkigt. Den matchen hade jag gärna sett fram emot. Men det är bättre att vara avstängd då än i en kvartsfinal, säger Seger, som spelar med Western New York i USA:s proffsliga.

Hon hyllar laginsatsen mot Nordkorea, och jämför med premiären mot Colombia.

-Vi började betydligt bättre och lugnare tillsammans nu, som ett lag och inte så mycket en och en. Då märks det att vi allihop orkar mer, tycker Seger.

Motståndare i kvartsfinalen blir något av lagen från grupp D, som spelar sin andra omgång på söndagen. Australien kan bli aktuellt, men troligen får Sverige möta Brasilien eller Norge.

-Det kommer att bli två helt olika matcher, säger Thomas Dennerby.

-Brasilien är ett speltekniskt lag, lite närmare Nordkorea, mot vårt hårt jobbande och organiserade lag. Om det blir Norge är det två lag som är mera lika varann. Men det är egentligen inte mycket att klura på, vi ska vinna alla matcher, framhåller förbundskaptenen.

I matchen mot USA vill han särskilt gärna behålla den positiva försvarssviten, inget insläppt mål på de två matcher man spelat hittills i VM.

-Att spela bra försvarsspel och inte släppa till målchanser är väldigt stärkande för ett lag, säger Thomas Dennerby.

Effektiviteten framåt kunde däremot vara lite bättre.

-Vad gör man? Det är bara att fortsätta. Jag kommer ju till lägen och kommer att fortsätta göra det, lovar Lotta Schelin.

I avstängda Caroline Segers frånvaro mot USA får Nilla Fischer troligen tillbaka sin plats på det centrala mittfältet, som hon under våren tappat till Lisa Dahkvist.

-Lisa har gjort det bra. Men det ska bli kul att spela från start mot USA, om jag blir uttagen. Jag är i väldigt bra form, så jag är inte alls orolig, försäkrar Nilla Fischer.

Publicerad 2011-07-02 kl 18:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå