Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

TV: Därför sparkades Sampson: "Har ingenting att göra med anklagelserna"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter att ha anklagats för diskriminering och rasism så fick Mark Sampson sparken som förbundskapten för det engelska damlandslaget. Men enligt FA hade avskedet inget med anklagelserna att göra.
- Det handlar om hans uppträdande före hans tid inom FA, säger vd:n Martin Glenn.

Det har stormat rejält kring den engelska förbundskaptenen Mark Sampson den senaste tiden. 34-åringen anklagades för diskriminering, rasism och mobbing av stjärnan Eni Aluko. Trots att Sampson friades från anklagelserna av FA så sparkades förbundskaptenen under onsdagen.

- Det har varit ett svårt beslut, berättar FA:s vd Martin Glenn.

Glenn menar att beslutet inte har något med anklagelserna att göra. Istället ska det handla om anklagelser som riktades mot Sampson under slutet av 2013 då han var i Bristols akademi. De anklagelserna har varit kända för FA tidigare och granskats, men det har tidigare bedömts att inte vara något problem för Sampsons roll som förbundskapten. Nu menar Glenn att han tittat närmare på de anklagelserna och hittat problem.

På frågan om beslutet togs på grund av att det var passande med tanke på den senaste tidens anklagelser svarar Martin Glenn:

- Jag kan förstå varför folk skulle säga det men det är två väldigt olika saker. Oron som Eni Aluko tog upp handlade om upplevd mobbing och upplevd rasism och vi undersökte det grundligt. Det har varit två separata undersökningar faktiskt, vilket tydligt fastställt att det inte finns några systematiska bevis för det. Det här är ett annat problem, det här handlar om hans beteende innan hans tid inom FA som bedömer inte stämmer överens med den standard som en FA-anställd måste visa.

Publicerad 2017-09-21 kl 12:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons