TV: De Bruyne målskytt i Belgiens kross

EM-kval (herr)

Belgien är ännu obesegrade i EM-kvalet.
Kevin De Bruyne visade sin storhet och stod för tre assist när Skottland krossades.
- Alla mål var vackra, vi skapade fina chanser och två försvarare gjorde mål, säger Belgiens förbundskapten Roberto Martinez enligt Uefas hemsida.

Se höjdpunkter mellan Skottland och Belgien i spelaren ovan.

Belgien hade inför matchen spelat ihop 15 poäng. Skottland har däremot haft det tuffare, bara två segrar och det skulle aldrig bli någon jämn match ikväll.

Matchen var knappt tio minuter gammal då Romelu Lukaku nätade. Efter en misslyckad skotsk frispark på offensiv planhalva kontrade Belgien. Kevin De Bruyne drev upp bollen hela vägen ner mot Skottlands straffområde, hittade Lukaku som enkelt sköt in 1-0. Tung start för hemmalaget och det skulle bli betydligt värre.

Belgien och De Bruyne var långt ifrån klara där, efter en hörna hittade lagkaptenen backen Thomas Vermaelen i straffområdet. 33-åringen som nu spelar i japanska Vissel Kobe noterades för sitt andra mål i landslagströjan då han stötte in 2-0.

Gästerna visade ingen pardon. Efter en ny hörna, för tredje gången från De Bruynes fötter kunde Toby Alderweireld nicka in 3-0 via ribban i 32:a minuten. Vid första ögonblicket var det oklarheter om hela bollen var inne, något som tydligt syntes på reprisen.

Andra halvlek blev en ren promenadsträcka, Belgien bevakade sin ledning och Skottland var aldrig nära att kunna hota. Matchens lirare Kevin De Bruyne fick tillslut bli målskytt i 82:a minuten, han placerade in 4-0 efter samspel med Lukaku. Belgien visade därmed varför man i skrivande stund ligger högst upp på Fifas världsranking.

- Jag gjorde bara mitt job i dag. Jag spelade i anfallstrion i dag vilket gjorde att jag var närmare mål och kunde assistera mina lagkamrater som jag visste skulle hålla sig framför mål. Det är anledningen till att jag kunde göra alla assist, sa en ödmjuk De Bruyne efter matchen enligt Uefas hemsida.

Grupptvåan Ryssland hade länge oavgjort mot grupptrean Kazakstan men Mario Fernandes klev fram i 89:e minuten och skickade in 1-0. Cypern bortalslog under måndagskvällen San Marino med 4-0.

Skottland: Marshall - O'Donnell, Mulgrew, Cooper, Robertson - McGregor, McLean, Mctominay - Christie, Phillips, Snodgrass

Belgien: Courtois - Alderweireld, Vermaelen, Verthongen - Meunier, Tielemans, Dendoncker, Chadli - Mertens, De Bruyne - Lukaku