TV: De Jong frälste Nederländerna - avgjorde på stopptid

EM-kval (herr)

1-1 och på väg mot ett tungt poängtapp.
Då klev Luuk de Jong fram på stopptid och frälste Nederländerna i mötet med Nordirland.
- Vi är förkrossade över förlusten, säger Nordirlands förbundskapten Michael O'Neill till Sky Sports efter matchen.

Första halvan av den första halvleken bjöd på väldigt få målchanser. Efter 26 minuters spel kom matchens första målchans när Ryan Babel fint dämpade ner bollen till Georginio Wijnaldum som drog till med vänsterfoten inne i straffområdet - skottet blockerades av det nordirländska försvaret.

Nederländerna förde spelet under de första 45 minuterna som slutade mållösa - i en första halvlek där målchanserna lyste med sin frånvaro.

Precis som i första halvlek så var det Nederländerna som hade det mesta av bollinnehavet även i den andra akten. Och precis som i första halvlek så saknades de riktigt heta målchanserna. Närmast att ta ledningen var Denzel Dumfries för Nederländerna som smög fint upp med på ett inlägg - ett långt ben av George Saville i Nordirland hindrade Dumfries från att få ett kanonläge att spräcka nollan.

Nederländerna ökade tempot i matchen och målchanserna blev allt hetare - då kom kallduschen. Med kvarten kvar att spela slog Stuart Dallas ett inlägg som Josh Magennis nickade in bakom Jesper Cillessen i det nederländska målet.

Hemmalaget skulle dock svara direkt. Sex minuter efter gästernas ledningsmål kom kvitteringen. Donyell Malen hittade in till Memphis Depay i straffområdet som tog emot bollen innan han avslutade med en nätt tåfjutt som letade sig in bakom Nordirlands Bailey Peacok-Farrell.

Matchen såg länge ut att sluta 1-1 - men då frälste inbytte Luuk de Jong hemmanationen. Efter ett långt inlägg lyckades de Jong akrobatiskt suga ner bollen vid stolpen innan han på volley skyfflade in ledningsmålet. I matchens sista tilläggsminut kom även 3-1 genom Depay, framspelad av Frenkie de Jong.

- Vi är förkrossade över förlusten. Jag tyckte vi gjorde allt vi kunde för att ta ledningen och de skapade inga problem under långa perioder. De två målen på stopptid var väldigt smärtsamma och ett hårt slag för oss, säger Nordirlands förbundskapten Michael O'Neill till Sky Sports efter matchen.

I och med segern tog sig Nederländerna upp till förstaplats i grupp C, på samma poäng som Tyskland och just Nordirland. Nederländerna har Vitryssland borta, Nordirland borta och Estland hemma kvar att möta. Nordirland å sin sida har – utöver mötet med Nederländerna – Tyskland borta kvar att möta.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren högst upp i artikeln.

Nederländerna: Cillessen - Dumfries, Van Dijk, De Ligt, Blind - De Jong, De Roon, Wijnaldum - Bergwijn, Memphis, Babel

Nordirland. Peacock-Farrell - Smith, Cathcart, J. Evans, Ferguson - Saville, S. Davis, C. Evans - Dallas, Lafferty, McNair