TV: Delat pott mellan Wales och Kroatien - Bale räddade poäng med omdiskuterat mål

Landslag

Kroatien och Wales blev en gård tillställning.
Men trots flera målchanser i den andra halvleken stod sig halvtidsresultatet 1-1 även som slutresultat, där Gareth Bale blev poäng räddade för hemmalaget trots stora protester från Kroatien.

Kroatien och Wales möttes på söndagen i en tuff match i EM-kvalet, som betydde mycket för bägge lagen. För Kroatien, fjolårets silvermedaljörer i VM, handlade matchen om att dryga ut avståndet i toppen av Grupp E medan Wales ville försöka haka på samma topp med en seger.

Inget av lagen fick som de ville, då matchen slutade 1-1. Kroatien tog ledningen tidigt i första halvleken när laget hittade fram till Nikola Vlasic efter ett fint samspel. Väl framme vid mål kunde Vlasic placera in bollen bakom Wayne Hennessey i Wales mål.

Wales jobbade sig in i matchen och kvitteringen kom innan halvtid. Ben Davies vann en tuff duell med Mateo Kovacic på offensiv planhalva, vilket fick flera kroater att sluta spela och ropa efter frispark. Davies spelade på och serverade Gareth Bale, som kunde rulla in 1-1.

- Kroaterna ville ha frispark och jag tyckte nog de borde haft den, säger C Mores expert Anders Andersson.

Andra halvleken präglades av böljande spel och tuffa dueller. Bland annat fick Luka Modric utgå efter att han fått en smäll när han försökte stoppa Harry Wilson i en kontring. Men trots en hel del chanser var det inget av lagen som gjorde något ytterligare mål utan matchen slutade 1-1. Det innebär att Kroatien toppar gruppen på 14 poäng, medan Wales är fyra med åtta. Mellan lagen ligger Unger på tolv pinnar, medan Slovakien har spelat ihop tio poäng.

Wales: Hennessey - Roberts, Rodon, Lockyer, Davies - Allen, Ampadu - Bale, J.William, James - Moore

Kroatien: Livakovic - Jedvaj, Lovren, Vida, Barisic - Mordic, Kovacic - Perisic, Vlasic, Brekalo - Petkovic