Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

TV: Ett år efter guldet - vad har hänt med U21-hjältarna?

Foto: scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Idag är det exakt ett år sedan U21-landslaget tog EM-guld i Tjeckien. 
Vad har hänt med spelarna som startade i finalen sedan dess?

1 Patrik Carlgren
Surfade vidare på straffhjältevågen i AIK under hösten och nominerades som en av tre i kategorin Årets målvakt på Fotbollsgalan. Belönades med en plats i Erik Hamréns EM-trupp. Kontraktet med AIK går ut efter säsongen - men Carlgren har själv uttryckt en önskan om att stanna.

2 Victor Nilsson Lindelöf
Stod för ett sensationellt genombrott i Benfica under våren, när skador på konkurrenter öppnade möjligheten, och har numera Champions League-rutin och ett portugisiskt ligaguld på meritlistan. Ryktades till både Barcelona och Real Madrid när han togs ut i Erik Hamréns EM-trupp och fick flitigt med speltid i Frankrike efter Mikael Lustigs skada.

3 Alexander Milošević
Sejouren i Besiktas har varit tung, med bristande speltid och skadeproblem. Lånades dock med framgång ut till Hannover i jakten på speltid inför EM, men skadade sig olyckligt under våren. Enligt brittiska medier har Bournemouth nu visat intresse.

4 Filip Helander
Fick kort efter U21-succén ett fyraårskontrakt av italienska Verona - en klubb som dock floppade rejält i Serie A och åkte ur. Helander startade ett flertal matcher, men det räckte inte för en plats i EM-truppen. Har varit med i flera trupper men väntar fortfarande på sin A-landslagsdebut. 

5 Ludwig Augustinsson
Ryktades till ett flertal stora klubbar efter finalen, bland andra Liverpool, men stannade i Danmark och var gjuten i startelvan när FC Köpenhamn tog danskt guld säsongen som gick. Debuterade i A-landslaget mot Turkiet. Många ville ha in honom i Erik Hamréns startelva, men det blev inga minuter i Frankrike. 

6 Oscar Lewicki
Fortsatte att vara tongivande på Malmö FF:s mittfält under hösten och valde - trots proffsrykten i vintras - att stanna. Togs kort efter U21-succén ut i A-landslaget och debuterade med ett inhopp mot Liechtenstein. Ryktena om en flytt lär ta fart i sommar igen.

7 Oscar Hiljemark
Efter att som kapten ha fört Sverige till guld i Tjeckien hörde Palermo av sig - där Hiljemark nätade direkt i debuten. Det blev emellertid en turbulent säsong i Italien och laget säkrade nytt kontrakt sent. Totalt noterade han 36 starter, två inhopp och fyra mål. Togs ut i Erik Hamréns trupp men spelade inget i EM.

8 Abdulrahman Khalili
Hamnade mitt i en turbulens av uteblivna spelarlöner och fem avverkade tränare på en säsong i turkiska Mersin. Ådrog sig dessutom en bristning i låret under vintern. Var med i truppen i playoff-matcherna mot Danmark men hamnade utanför densamma under våren.

10 John Guidetti
Var efter EM ett hett eftertraktat namn på marknaden som Bosman. Valde till slut spanska Celta Vigo, där han skrev på ett femårskontrakt - och gjorde en bra säsong. Laget slutade sexa i La Liga och Guidetti gjorde tolv starter och 23 inhopp. Spelade en match från start och gjorde två inhopp i EM.

11 Isaac Kiese Thelin
Spelade U21-EM trots problem med hälskador, men under hösten förvärrades problemen och anfallaren tappade sin plats i både klubb- och landslag. Spelade inte mycket i Ligue 1 säsongen som gick.

16 Simon Tibbling
Fortsatte att utvecklas i holländska Groningen och var säsongen som gick en av lagets tongivande spelare. Röstades fram till årets spelare av egna fansen. Uttagen till Håkan Ericsons bruttotrupp i OS. Rehabiliterar sig just nu från en knäoperation.

Återupplev guldsommaren i spelaren ovan. 

Publicerad 2016-06-30 kl 14:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons