TV: Färglöst Sverige nollades av Danmark - trots danska coronakaoset

Sverige (herr)

Danmark saknade 16 spelare i mötet med Sverige.
Trots ett sargat Danmark lyckades Sverige inte besegra danskarna - utan ett blekt Blågult föll med 2-0.
- Jag ser inget plus med den här prestationen, säger C Mores expert Hasse Backe.

Sverige fick den bästa chansen i matchen efter knappt 20 minuter spelade. Mattias Svanberg slog ett inlägg från högerkanten in mot straffområdet, Robin Quaison löpte mot bollen och fick så när foten på kulan, vilket hade kunnat ge den svenske anfallaren en fin möjlighet.

- Det där var inte så illa, säger C Mores kommentator Lasse Granqvist.

Danskarnas bästa möjlighet kom med knappt tio minuter kvar av den första halvleken. Christian Eriksen hittade Kasper Dolberg med ett inlägg, men danskens nick letade sig en dryg meter utanför Kristoffer Nordfeldts stolpe.

Matchens i särklass bästa möjlighet tilldelades Danmark i början av den andra halvleken. Efter en hörna – och lite flipperspel – landade bollen framför Jonas Winds fötter, som klippte till direkt från nära håll. Men Nordfeldt svarade för en fin parad.

- Kanonräddning, säger Lasse Granqvist.

Kort därefter skulle Wind få en ny chans.

En dansk hörna letade sig fram till en fristående Wind vid den bortre stolpen som inte kunde annat än att rulla in 1-0 i öppen kasse.

Med en kvart kvar att spela utökade danskarna sin ledning. Efter ett inkast på vänsterkanten spelade sig Danmark förbi det svenska försvaret, där bollen till slut letade sig fram till en omarkerad Alexander Bah inne i straffområdet. Bah? Han placerade enkelt in bollen i mål och det var 2-0 Danmark. Målet var även Bahs första i den danska landslagsdressen - i sin allra första landskamp.

Sverige var kort därefter nära att reducera när inbytte Sebastian Larsson tog hand om den svenska frispark som tilldelades en bit utanför straffområdet. Men Oliver Christensen i det danska målet fick en hand på bollen, innan den tog ribba - och stolpe - ut. Nära.

Fler mål blev det inte, utan matchen slutade således 2-0 till Danmark.

Danmark: Oliver Christensen - Jens Stryger Larsen, Victor Nelsson, Mathias Zanka Jørgensen, Joakim Mæhle - Christian Eriksen, Jens Jønsson, Thomas Delaney - Lucas Andersen, Kasper Dolberg, Mikkel Damsgaard

Sverige: Kristoffer Nordfeldt - Mattias Johansson, Carl Starfelt, Marcus Danielson, Martin Olsson - Mattias Svanberg, Gustav Svensson, Jens Cajuste, Oscar Hiljemark - Alexander Isak, Robin Quaison