TV: Finska dundermissarna skickade Ungern i topp - avgjorde med TVÅ sekunder kvar

Landslag

Finland-Ungern 1-2
1-0 50' Szalai
1-1 86' Forssell
1-2 90+ Dzsudzsak

Finland var på väg att resa sig i EM-kvalet och ge Sverige en hjälpande hand i grupp E. Men i stället blev det ett synnerligen tungt fall mot Ungern.
I matchens absolut sista sekund gjorde Balazs Dzsudzsak 2-1 på Olympiastadion i Helsingfors.

De fyra tilläggsminuterna var precis till ända när Ungerns storstjärna Balazs Dzsudzsak, klubbkamrat i PSV Eindhoven med landslagssvenskarna Andreas Isaksson, Ola Toivonen och Marcus Berg, fick fritt spelrum för sin vänsterfot.
Skottet satt vid Jussi Jääskeläinens bortre stolpe och betyder att Ungern fortsätter att utmana inte minst Sverige i jakten på en plats i EM-slutspelet 2012. För Finlands del är chansen till EM-spel i praktiken borta efter tre raka förluster.

-Oerhört tungt, var djurgårdaren Daniel Sjölunds kommentar i TV4 efter matchen, där han var med till 81:a minuten.

-Men jag tycker det var rätt att gå för seger. Vi hade prata om deras omställningar, men släppte in två mål på kontringar. Lite slarvigt. Hade vi fått kontroll på spelet och de inte hade fått ledningen så hade vi haft chansen. Nu fick vi jaga hela tiden.
Ungerns ledningsmål gjordes av Adam Szalai i början av andra halvlek, sedan Jussi Jääskeläinen, till vardags i Premier league och Bolton, gjort en lång och misslyckad utrusning. Finländarnas jagande resulterade till slut, när Alexej Eremenko lyfte bollen till Mikael Forssell som rullade in 1-1 i 86:e minuten.

Och fler chanser fanns. Veteranen Jari Litmanen hann visa sin klass när han kom in i andra halvlek i sin kanske sista landskamp. En dokumentärfilm har redan börjat göras om den finländske fotbollsikonen.

-Men det var lite stressigt. Fantasin runt deras straffområde var för dålig, sade Daniel Sjölund om matchslutet.

Stuart Baxters ställning som förbundskapten i Finland var ifrågasatt redan före matchen. Han gjorde dock klart att han inte tänker avgå frivilligt.

-Varför skulle jag avgå? Ni vill avskeda tränaren utgående från resultatet i två matcher, sade han.
Daniel Sjölund har sin åsikt klar:
-Han är förmodligen den bästa tränare jag någonsin har haft, så jag hoppas han stannar.
På tisdagskvällen tog dessutom Moldavien en programenlig seger mot San Marino, 2-0. Laget har därmed lika många poäng som Sverige, om än med en match mer spelad.