Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

TV: Generalsekreteraren: "Ingen risk för att Qatar-VM flyttas"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Cornerstone Global gick nyligen ut med en rapport där man påstod att Qatar kunde fråntas VM 2022. Men generalsekreteraren för mästerskapet är inte orolig.
- Jag känner inte till rapporten in på detaljer. Men det är ingen risk för VM 2022, säger Hassan al Thawadi.

För snart sju år sedan tilldelades Qatar VM 2022. Tidigt kom anklagelser om korruption och mutor runt mästerskapet, något som Fifa dock har friat landet från. Det har också förekommit stor kritik mot arbetsförhållandena för de personer som bygger arenor och annat till mästerskapet.

Nyligen publicerades en rapport från konsultbolaget Cornerstone Global som påstod att Qatar kan fråntas mästerskapet. Anledningen ska enligt rapporten vara den politiska krisen i landet, där länder som Egypten och Förenade Arabemiraten brutit alla band till landet. Läget är instabilt, menar Cornerstone Global. På grund av situationen menar rapporten att de som jobbar med mästerskapet riskerar att bli utan betalning.

Hassan al Thawadi, generalsekreterare för Qatar-VM 2022, är dock inte oroad av rapporten.

- Jag känner inte till riskerna som de adresserar eller nämner. Projekten går framåt i enlighet med schemat, säger han.

beIN Sports: Så det finns ingen sanning i rapporten?
- Jag känner inte till rapporten in på detaljer. Men det är ingen risk för VM 2022.

Angående arbetsförhållandena för de som jobbar med mästerskapet menar Hassan al Thawadi att det ständigt finns utrymme för förbättring.

- Sett till arbetsförhållanden tror jag inget land kan påstå att man gått tillräckligt långt. Det finns alltid mer att göra och vi är hängivna till att alltid förbättras. Vi välkomnar alltid all konstruktiv kritik som ges till oss och vi engagerar oss med Human Rights Watch bland många andra icke statliga organisationer som letar efter sätt att förbättra våra arbetsförhållanden och initiativ för arbetarna.

Publicerad 2017-10-07 kl 16:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons