Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

TV: Högmo slutar som förbundskapten i Norge

Foto: SCANPIX.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Per-Mathias Högmo lämnar posten som förbundskapten.

Per-Mathias Högmo slutar som förbundskapten för det norska landslaget.
Det uppger förbundet i ett pressmeddelande på onsdagen.
- Trycket kring organisationen blev så stort, sa Högmo på en presskonferens.

Det blir ingen fortsättning i det norska landslaget för Per-Mathias Högmo. Efter en rad dåliga resultat i VM-kvalet har Högmo, tillsammans med det norska förbundet, beslutat sig för att bryta samarbetet, det meddelade förbundet under onsdagen.

- Per-Mathias och NFF har kommit överens om att Högmo slutar som norsk förbundskapten, skriver man i ett pressmeddelande.

Högmo, som bekant gjorde stor succé då han tog över Djurgården 2013, fick endast 35 matcher på posten och resultatraden tio segrar, sju oavgjorda matcher och 18 förluster räckte alltså inte för att få fortsatt förtroende. Norge är i praktiken redan borta från spel i VM och man väljer alltså att redan nu byta förbundskapten.

- Efter den sista matchen tyckte jag det var viktigt att få lite distans till allt. Då kom jag fram till att trycket på organisationen blev så stort att det kändes riktigt att ta ett steg tillbaka, sa Högmo på en presskonferens.

Högmo tog över efter Egil Drillo Olsen i september 2013 och han behåller nu sin lön kontraktstiden ut vilket är hela 2017. Enligt norska Dagbladet har Högmo en årslön om 4,2 miljoner norska kronor.

Nu ryktas Sveriges förre förbundskapten Erik Hamren bli mannen som tar över, vilket Göteborgsposten rapporterade om under tisdagen.

- Vi ska nu omedelbart sätta i gång processen med att hitta en ny landslagsledare. Vi har ingen tidsplan, men vi vet självklart att vi har nästa landskamp i mars och hoppas att vi är klara till dess, säger förbundets ordförande Terje Svendsen enligt TT.

Publicerad 2016-11-16 kl 09:48

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER